Nordberg 2: Jon Fosmark Testimonial

Nordberg 2
Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


For nøyaktig ti år siden sto Bendik Aunan på bar bakke med  vrengte lommer og en gjeld til diverse lånehaier. Finanskrisen hadde bølget over landet og dratt med seg hele den unge basketproffens formue ned i kloakken. Alle hans velplasserte investeringer i diverse lyssky fond og selskaper hadde på mistenkelig vis gått skeis. Nå hadde han bestemt seg for å bygge et basketimperium opp fra bakken. Han nikjemmet Oslos gater etter talent, mental tøffhet og ren råhet. Halvtalenter og utgamle veteraner ble lappet sammen til en slags enhet. Selv forsvaret av Helmsdjup i andre sesong av hit-TV-serien Ringenes Herre hadde større sjanse til å lykkes. Bendik brukte årevis deppende rundt som en furten Gimli uten tro på eget prosjekt.

Så møtte han Jon Fosmark. I klassisk han-møtte-henne stil var det når Bendik var på sitt aller laveste han så de grasiøse lårene sprette oppover Trondheimsveien. Med en halvliter i hver hånd danset Jon Fosmark uanstrengt forbi folkemengder og trikker, svinsende forbi aggressive doplangere og rasende bareiere. Jon selv visste i de dagene ikke hva han løp til, men Bendik så med en gang hva det kunne lede til: penetrering av avdankede hobbybasketspillere på ukentlig basis. Basketlaget gikk fra drøm til virkelighet den maidagen i Oslos lysløype. Og når basketlaget ble virkelighet fostret det en ny drøm: drømmen om å ta norges dårligste basketlag til toppen av Basket-Norge. Drømmen om skrikende guarder og klynkende forwards. Drømmen om motstandere i fosterstilling og en tilstrømming til akuttpsykiatrisk avdeling ikke sett siden Freuds dager. Drømmen om Nordberg 2.

Spol fram til nåtiden og Nordberg 2 var på full fart inn i den tredje sesongen, men for første gang skulle sesongen foregå uten Jon. Mot sin vilje skulle han tvinges til å studere psykologi i Trondheim. Lånekassen hadde tatt familien hans til fange og nektet å slippe de løs før han fullførte utdanningen på normert tid. En gråtkvalt Bendik tok beskjeden om Jons avskjed hardt og sperret seg inne under hele sommeren. Samtidig holdt resten av laget på å rakne. Thomas Kjeldsberg bestemte seg for å følge etter Jon til Trondheim men hadde på merksnodig vis endt opp på utveksling i Nicaragua i stedet. Mistanken Nordberg-spillerne hadde om at den kommende lektoren overhodet ikke kan lese ble bekreftet når snapene av karsk og Panamahatter kom rennende inn fra “Luremannen”. Pelle “The Rim Job”s opprør mot etablissementet tok form i en velorganisert rocketurné som gjorde foreldrene hans yre av stolthet. Matt “Gasellen” gikk for en kontroversiell løsning som pendlerstudent Oslo-Oxford. Rekkene ble tynnet ut.

Som en moralboost før sesongen, og en hyllest til et av lagets store spillere, ble løsningen en Testimonialkamp i Jon Fosmarks ære. Nyheten om at en legende skulle gi seg vekket Andreas “The Trash Man” Kenny og Bjørn “El Loco Lobo” Johansen fra basketkoma. Begge meldte seg til sesongen og til kamp mot Jons utvalgte kjendislag. Som modus operandi på basketbanen har Jon ofte blacket ut i lange deler av kampen og husket svært lite etterpå, og utvelgelsen av kjendislaget var ikke noe unntak. Hva hadde han egentlig tenkt med et lag bestående av Jon Hustad, Jon Hartwig Børrestad, Jon Bon Jovi, Jon Snow og John Carew? Hvorfor trengte de alle hete Jon, og ville det ikke skape unødvendig forvirring på banen? Når en sliten kjendisgjeng møtte opp i Persbråtenhallen var det tydelig at navnelikheten kom til å bli et stort problem. Alle Jon-ene løp inn i hverandre i en salig røre, samtidig som ytterst få hadde noen formening om hvordan basket skulle spilles. Nordberg 2 herjet med de tafatte basketlaget, Bjørn og Kenny brukte anledningen til å spille seg i form og senket toer etter toer. På motsatt side ga John Carews ekstreme fysikk kjendislaget noen fordeler, men det hjalp lite så lenge Jon Hustads innsats i forsvar var begredelig. Til pausen ledet Nordberg 2 64-17.

Innleid dommer for dagen var Mirza, som dømte en stygtspillende kamp med hard hånd. Litt ut i tredje periode hadde både Jon Bon Jovi og Jon Snow blitt vist ut, mens Jon Hartwig Børrestad dro hjem. Et slitent kjendislag så knust ut, og Jon (Fosmark) fryktet at basketkarrieren endte med et sviende nederlag. Redningen kom fra uventet hold idet Gjesvik-brødrene og Christian spontant begynte å bære Jon rundt på gullstol. Hevet høyt over bakken gikk Fosmark fra dunk til dunk. Nordberg 2 hadde på sin side store problemer med å kompensere for at tre av spillerne tilsynelatende hadde byttet lag. Nå tok kjendislaget kraftig innpå, og når sluttsignalet gikk hadde kampen snudd fullstendig til 121-123. I en forrykende Testimonial sto Jon igjen med smått utrolige 111 poeng etter 54 dunker og en trepoenger. En fantastisk slutt på en fantastisk karriere, som dessverre ble så altfor kort. For Nordberg 2 markerte kampen starten på sesongoppkjøringen, en sesong der målet er opprykk.

Nordberg 2
Kjendisene hadde dratt hjem, men Nordberg 2 stilte i sympati opp på Jon Fosmarks siste lagbilde.
Fra venstre: Mirza «Skuddene Fra Sarajevo», Bendik «Coach», Bjørn «El Loco Lobo», Greger «Bilbo Basketbaggins», Thomas «Luremannen», Matt «Gasellen», Lars «The Ring Player», Jonas «Bob Gnarly» og Andreas «Goebbels» (Ikke på bildet: Kenny «The Trash Man» og Christian «Josef Ballin'»)
Foran: Jon «Legenden» Fosmark.
mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.