Nasjonalt 3×3-sluttspill på Oslo S

3. september var årets nasjonale sluttspill i 3×3-basketball på Oslo S. Kvalifiseringsturneringer på Furuset, Arendel og Grünerløkka avgjorde hvilke lag som kom videre. På Oslo S ble det avgjort hvem som skulle bli årest mestere i tre klasser: U16, U18 og Senior. I tillegg kom det dunkere av internasjonal klasse for å konkurrere om 1. plass


3×3-basketball er et relativt nytt satsingsområde for Norges Basketballforbund. Populært har det også blitt på bare noen få år. Både åpne turneringer og kvalifiseringsturneringer har blitt arrangert i Sør-, Øst-, Vest- og Midt-Norge denne sommeren og under Studentlekene Bergen Challenge 2016 er 3×3-basketball en av idrettene. Bergen Elite arrangerte åpen turnering i Haukelandshallen 17. august, og Ranheim Basket arrangerte åpen turnering 3. september.

Det var rikelig med folk på Oslo S 3. september for å få med seg 3x3-finalene og slam dunk-konkurransen. Foto: Emmanuel Davies
Det var rikelig med folk på Oslo S 3. september for å få med seg 3×3-finalene og slam dunk-konkurransen. Foto: Emmanuel Davies

NTNUI Basket arrangerte 3×3-turnering for over 70 internasjonale studenter 28. august. Kvalifiseringsturneringene til den nasjonale finalen på Oslo S ble arrangert av Arendal Titans i Arendal og av Rising Ballers på Furuset og Grünerløkka. Det ble arrangert to slike turneringer i Kuba-parken på Grünerløkka. Den siste kvalifiseringen skulle egentlig være i Bærum men spillestedet måtte endres i siste liten på grunn av organisatoriske årsaker.

NTNUI Basket arrangerte 3x3-turnering for internasjonale studenter 28. august
NTNUI Basket arrangerte 3×3-turnering for over 70 internasjonale studenter 28. august. Foto: Emil Orvik Kollstrøm

U16: South Dragons

Vinnerne av U16-finalen ble South Dragons fra Kristiansand, som kvalifiserte seg via turneringen i Arendal, bestående av Markus Furulund, Eldar Kolenovic, Endre Nøtland og Simon Andreas Røed. Mange har kanskje sett sistnevnte før. Simon kommer fra Søgne og Mandal basketballklubb, men spiller nå point guard for Kristiansand Pirates. og har fått oppmerksomhet for sin arbeidsvilje og sitt talent. Du kan følge reisen hans mot en plass på Norges ToppidrettsgymnasFacebook-siden hans.

U18: VJB

VJB ble vinnerne av U18-finalen. Medlemmene er: Joakim Angel Meisingset, Bendik Arum, Alexander Hauge og Viktor Olsen. Joakim har blant annet spilt for Fredrikstad Basketball og Sandvika Basketballklubb, og under kan du se video av han da han var i Boston tidligere i år på et showcase.

Video: Joakim Angel Meisingset fra showcase i Boston.

Senior: Unstoppable

Etter å ha tapt i finalen til den første kvalifiseringsturneringen som var i Kuba-parken, mot Bøler Basket, måtte Unstoppable kvalifisere seg via den andre kvalifiseringsturneringen på Grünerløkka. Revansjen fikk de da de møtte Bøler Basket i finalen på Oslo S – og vant! De nye norgesmestrene er  Alvis Eglītis (Asker AliensBLNO-lag), Rinalds Varsbergs, Vents Veinbergs og Wojciech Gierałt.

Norgesmestre i 3x3, seniorklassen: Unstoppable
Norgesmestre i 3×3, seniorklassen: Unstoppable. Fra  venstre: Rinalds Varsbergs, Wojciech Gierałt, Alvis Eglītis og Vents Veinbergs.

Ingen internasjonal turnering

Vinnerne vant 2000 kroner, men i motsetning til i fjor går de ikke videre til noen internasjonal turnering fordi de internasjonale turneringene skjer mye tidligere enn de her i Norge. I fjor ble Bøler Basket og Triple J sendt videre fordi det var den første gangen norske lag deltok, og det ble forhandlet frem en spesialavtale med at de kunne delta året etter. Begge lagene var i Odense, Danmark i år, og Triple J endte opp med å vinne NBA 3x Odense. Laget besto av de nåværende og tidligere Ullern 56’ers-spillerne og KL-norgesmestrene: Tina S. Moen (2015/16 KL MVP, som flytter til Stockholm for å spille for Alvik Basket), Therese Häger, Jeanine Flaaten (visepresident i Norges Basketballforbund) og Tori Solberg Halvorsen. Til neste år skal også de norske turneringene være tidligere, så norske lag kan kvalifisere seg til de internasjonale turneringene.

Triple J. Fra venstre: Therese Häger, Tina Stenerud Moen, Tori Solberg Halvorsen og Jeanine Flaaten.
Triple J. Fra venstre: Therese Häger, Tina Stenerud Moen, Tori Solberg Halvorsen og Jeanine Flaaten.

Slam dunk-konkurranse

Det ble også arrangert slam dunk-konkurranse ved Oslo S. Vinneren ble russiske Bogdan Tarasov.

 

Opslået af 3MOT3 Streetbasket på 3. september 2016


Video: Hoop It Up sitt sammendrag av dagen.


 

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.