Nordberg 2: Treningskamp mot Bislet 2

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


«MEN FAEN DA» roper Bendik «Coach» ut så det rister i vinglassene på VIP-tribunen i Marienlysthallen (ja vi er in medias res her folkens, heng på). Tredje periode gikk mot slutten og det så mørkt ut for de blåkledde. Bislet 2 hadde satt opp et soneforsvar ikke sett siden Slaget ved Thermopylene, et forsvar som totalt lammer alle trusler fra Nordberg. «Coach» kaller timeout og setter opp et spill inspirert av Platons hulelignelse – Bislet skal lures til å tro at de kun ser skyggene av Nordberg-spillerne. Det skal vise seg å være en fatal avgjørelse, i sitt iver etter å ta tilbake ledelsen glemmer han at samtlige Nordberg-spillere mangler kunnskap om selv enkel filosofi. Til daglig jobber over 50% i kullgruvene, og Greger «Caterpie» er den eneste med høyere utdannelse – ex.phil. på Bali i 2009. Før fjerde periode er det dermed 13 poeng som skiller lagene.

2
Greger, som la ned helhjertet innsats, har ikke fått med seg at Nordberg 2 blir rundspilt i åpningsperioden

Allerede før kampen var det klart at dette kom til å bli en tøff oppgave for Nordberg. Frafallene var stygge.

1) Thomas «Luremannen» var tilbake etter et opphold i Nicaragua, men Barrio 18-tatoveringene hans falt ikke i god jord hos Norges Basketballforbund og han er utestengt til over jul.

2) Mirza «Skuddene fra Sarajevo» ble, som han blir hvert år, arrestert den 11. september for å påstå at at flybensin ikke kan smelte stålbjelker.

3) Christian «Den Keltiske Ronaldo» pådro seg et komplisert benbrudd på trening og må trolig amputere. Styret har bestemt at benet skal mumifiseres og heises opp under taket i Marienlysthallen.

4) Jonas «Ballmagneten» måtte møte i tingretten etter at en frisør nektet å klippe han, angivelig fordi håret hans var, sitat, «alt for robust».

Inspirert av Ultimafestivalen varmer de gjenværende guttene opp til John Cage’s stykke «4’33», men åpningen på kampen er alt annet enn avant-garde. De brunoransje fra Bislet er virile og sikrer seg en tidlig 12-1 ledelse. Bislets største og eneste stjerne, Kjell fra 90-talls-suksessen Infinity, lar det regne hits fra trepoengeren. Likevel klarer Nordberg å sikre seg et hederlig utgangspunkt før 2. periode, takket være en nyutviklet spin-rebound fra Are «DeAre Jordan» og to regnbuer fra Herman «Electabuzz» som lydløst penetrerer nettet. Men, i 2. periode slukkes igjen den sarte stearinlysflammen som representerte Nordbergs håp om seier. Det er på straffelinjen det virkelig svikter – Lars «The Ring Player» og Are «DeAre Jordan» sine flaccide forsøk er såvidt nær kurven før de faller ned i klamme Bislet-hender.

I en sjokkerende vending river Bendik «Coach» av seg Ermenegildo Zegna-dressen til 40.000,- og løper ut på banen. Etter å ha landet tre kjappe 3-poengere måker han ballen opp på tribunen og roper «ARE YOU NOT ENTERTAINED? IS THIS NOT WHY YOU ARE HERE?». Alle i hallen nikker anerkjennende. Dette redder også kampen for Nordbergs del som går inn i langpausen med et purpose.

I pausen utfører Bendik «Coach» sitt nye rituale hvor han klapper alle spillerne på kjaken og krever at de sier «sí patrón». Det skal likevel vise seg at slappe TV-serie-referanser ikke er nok til å stimulere Nordberg-spillerne, som rett og slett ikke har dagen. Utover i tredje periode blir Greger «Caterpie» blendet av vakkerheten til jentene i sekretariatet og han treffer kun luft med skuddforsøkene. Bjå «Fysikk» kommer seg gang på gang igjennom de brunes forsvar, men avslutningene spretter av kurven som en brent middag spretter av en over middels god stekepanne. På den andre halvdelen sender Bislet ut to spillere som begge har nr. 14 på drakten. Et skittent triks, men ingen hadde forventet noe bedre fra den gjengen der. Bendik «Coach» svarer med å sette opp et fullbanepress, men det yter ikke mer press enn et reisestrykejern fra Clas Ohlson.

Akkurat i det Nordberg-spillerne stirrer ned i avgrunnen, og avgrunnen såvidt har begynt å sende noen små glimt tilbake, skjer det noe magisk som får de fleste i hallen til å stille spørsmål ved sin religiøse overbevisning. Matt «Jewmal Crawford» evolver til Matthew og den gamle «gazellen fra Kampala» senker to viktige treere. Andreas «Jigglypuff» lander en viktig straffe og blir den eneste på Nordberg med noenlunde oppgående straffeprosent. Pelle «The Rim Job» river og sliter så mye at skulderen hans løsner fra festet sitt, men med sine egne hender dytter han den tilbake og han fortsetter uanfektet med å terrorisere de brune. På sitt beste er Nordberg 2 kun to poeng bak. Tilskuerne, som nettopp var på vei til billettkontoret for å få refundert billetten, kommer løpende tilbake til tribunen.

admin-ajax
Et sjeldent tilfelle av vilje, guts og glory. Her representert ved Pelle som senere skulle få skulderen revet ut av ledd

Sluttspurten til tross, det blir ingen blå mandag. Det siste minuttet ebber ut uten at Nordberg klarer å sikre seg en topoenger, og når «The Stig» på Bislet lobber inn et par poeng med bare sekunder igjen er det hele over. Opptil flere Nordberg-spillere legger seg ned i fosterstilling midt på banen – Greger «Caterpie» er utrøstelig og må bæres ut av hallen mens han blir forsiktig vugget av Lars «The Ring Player». Sporadiske kondolanser med beskjed om at «kun var en treningskamp» presses frem, men alle tar sin astmamedisin om kvelden vel vitende om at dette er en løgn.

Første seriekamp venter den 25. september, mot Bislet i Marienlysthallen. Vi trygler alle Nordberg-supportere om å møte opp for å støtte deres favorittlag.

(Afrikaprisen, Nordbergs gjeveste utmerkelse, går til Bendik «Coach» som aldri forlot det synkende Nordberg-skipet).

5
En betenkt Bendik skulle ønske han hadde flere versjoner av seg selv han kunne bytte inn

14317327_10157364508975705_5288215524989306056_n-copy

 

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

2 kommentarer til «Nordberg 2: Treningskamp mot Bislet 2»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.