Intervju: Nikolas Skouen signerer med spansk klubb

Bergenseren Nikolas Skouen signerte denne uken med den spanske klubben Gipuzkoa Basket Club, som holder til i San Sebastián. Vi snakket med han om hva som ledet til det og hva som skjer fremover.


Kontrakten Nikolas Skouen har signert med San Sebastián GBC (for øyeblikket kalles de RETAbet.es GBC på grunn av hovedsponsoren sin) gjelder for 2 måneder.

«Jeg dro først til USA i sommer og skapte grunnlaget med trening med Doug Christie hver dag,» sa Skouen om starten på sommeren. Doug Christie er en tidligere NBA-spiller med 15 sesonger for 7 forskjellige lag. Han var kjent for forsvarsspillet sitt og ble valgt til defensive first og second team flere år. Han holder rekorden for flest steals for Toronto Raptors. Christie gikk på samme universitet som Skouen gjorde, nemlig Pepperdine University i Malibu, California. College-laget heter Pepperdine Waves, og spiller i West Coast Conference, som er en del av NCAA Division 1 – det høyeste college-basketnivået i USA. «Han kom på kampene våre og jeg spurte om han kunne hjelpe meg bli bedre en periode jeg ikke fikk det til. Så fikk vi en kjempekjemi og resultater, så har vi trent hver sommer siden.»


Video: Doug Christie kommer med tips til hva deltakerne av Frøyas SkillsCamp burde fokusere på. Nikolas Skouen har flere år vært med som trener på campen.

«Hadde ingen konkrete tilbud så jeg begynte førsesongen med Frøya der jeg kunne dra hvis noe oppsto. Jeg hadde vist interesse i GBC når jeg dro for å se de spille i ACB i fjor mot Barcelona og andre klubber så jeg sendte de en mail og sa hvis de trener og trenger spillere før jeg drar hjem er jeg tilgjengelig,» forklarte Skouen som tidligere har spilt for både Ulriken Ung, Frøya Basket og Gimle Basket. For sistnevnte spilte han to sesonger i BLNO før han dro til Kansas og spilte en sesong på Junior College der. De 6 siste (eller flere) somrene har Nikolas’ beste treningskamerat og skills-trener vært Arne Ingebrigtsen som spiller for Frøya Basket. «Arne Ingebritsen har vært skills-trener og bestekompis for meg fysisk og basket helt frem til prøvespillingen og de siste 6 pluss somrene, så masse kreditt til han.»

«Min kjæreste, Ainara, er fysioterapeut og tidligere basketspiller og ble tilbudt å jobbe som fysio men takket nei men hun la til også hvor mye jeg hadde forbedret meg. Så i tillegg hadde min bedre lagkamerat Xabi fra laget mitt i fjor signert med GBC og fått en stor rolle. Han sa bare gode ting om meg. Pluss at agenten min hadde kontaktet de et par ganger,» sa Skouen. Han har tidligere spilt profesjonelt for MTV Herzoege Wolfenbuettel i Tyskland sesongen 2014/15 og Iraurgi Saski Baloia Taldea ISB forrige sesong. Før det gikk han tre år på Pepperdine University.

«De hadde to landslagspillere fra Senegal som ikke møtte opp, så de var bare 9 på trening. Så jeg ble kontaktet via Ainara og spurt om jeg kunne prøvespille dagen etter jeg ble ringt opp. Så gikk treningene bra og jeg klarte å bli toppscorer i begge treningskampene og en var mot toppligalag i Frankrike. Så viste det seg at senegaleserne kommer likevel og i tillegg en Point Guard som kommer tilbake fra skade rundt jul så de hadde egentlig ikke penger og mye plass til meg, men jeg hadde spilt så bra at jeg ble tilbudt tomånederskontrakt.»

«Hvis jeg fortsetter med bra spill og de får en sponsor eller mer penger blir jeg, men vi holder øynene åpne for de andre lagene i ligaen. Jeg har sikret ca. 10 kamper så håper jeg kan virkelig skinne og at det åpner dørene videre», sa Nikolas om hva som skjer videre.

Skouen har tidligere sagt at han ikke baserer karrierevalgene sine på hvor han får mest penger, men heller drar dit hvor han kan utvikle karrieren sin til spill på høyere og høyere nivå. Å spille for GBC i Liga LEB Oro er et steg i den retningen.

«LEB Oro er det nest høyeste nivået i Spania og Spania er rett under NBA. Så alle land respekterer LEB Oro. Så å ha gode kamper fra LEB Oro på CV-en er verdt utrolig mye for karrieren min.»

Vi ønsker Nikolas lykke til i Spania!

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.