BLNO: Centrum Tigers – laget alle vil slå

Centrum Tigers var det eneste laget som ikke hadde importspillere i fjor. De var også det eneste laget som vant kongepokalen i fjor. Heller ikke i år blir Centrum å ha importspillere på laget, men er nære nok i Aksel Bolin, som spilte proft i Spania i 2014. De mister Harald Eika Frey, men får tilbake Miilah Kombat. Er det nok til å gjenta suksessen fra i fjor?


15. oktober tar Centrum Tigers – passende nok – imot Tromsø Storm i sin første hjemmekamp for sesongen. Det var seieren over Tromsø i NM-finalen som vant Centrum kongepokalen og knuste drømmen til Storm om å gå hele veien for en gangs skyld.

KURVBALL: Føler dere at sjansene er gode for å vinne kongepokalen det andre året på rad?

Jarl Kristian Jespersen: Ja, det vil jeg tro. Men det er mange kamper som skal spilles. For å komme dit, så må vi jobbe hardere enn i fjor, vi er laget alle vil slå. Det er ikke tvil om at vi er i toppen når vi spiller på alle sylindere. Men det handler om mye mer. Samholdet, kjemien, og ikke minst gleden av å spille med hverandre må være der. Alle må gjøre den ekstra jobben for mannen ved siden av seg. Hele laget er sultne på å vinne i år også. Men vi vet at de andre lagene har forsterket seg, og det vil bli hardt.

.KURVBALL: Hvem fyller tomrommet som Harald Eika Frey potensielt har etterlatt seg?

JKJ: Thomas Mjøs er jo kommet inn for å skape en del. Thomas er en veldig god skytter, som liker å komme seg til kurven og skape for andre. I tillegg er han en ekstrem god forsvarsspiller. For å quote han, så er han «Stian-stopper» (storebror Stian Mjøs spiller for Bærum Basket og har rekorden for flest antall poeng scort i en enkeltkamp av en nordmann i BLNO med 50, red. anm.).

KURVBALL: Hvilket lag blir den største utfordringen å vinne mot i år?

JKJ: Tror alle lag blir vanskelige å slå i år. Vi vant ifjor, og det er alltid stas å slå laget som er regjerende norgesmestere. Når det er sagt så har alltid Tromsø en slags storm oppi nord, du vet aldri hvor gode de er. Bærum har fått inn to trenergiganter (Mathias Eckhoff som hovedtrener og Per Tøien som ass. trener, red. anm.), og forsterket stallen, så forventer å se dem kjempe inn. Frøya med den nye hallen sin er sikkert supermotiverte, og i Brent [Hackman] så har de en god trener. Ammerud vant jo serien i fjor, men gikk på en smell i sluttspillet, de er sikkert revansjelystne. Kongsberg har kanskje ligaens mest meriterte trenere, da med Asker. Og i tillegg til de forsterkningene, så tror jeg de blir en skikkelig utfordrer i år.

Disse forsvinner fra Centrum Tigers:

 • Roy Emeka Nwachukwu har fått seg jobb i England. Han ledet laget i antall returer per kamp (9,6), og scorte 13,6 poeng per kamp.
 • Harald Eika Frey har flyttet til USA for å studere ved Montana State University og spille for deres NCAA Division 1 lag Bobcats. Centrum mister spilleren som 2015/16-sesongen ledet laget i poeng (16,9), assists (4,6), steals (2,6) og antall minutter (33:52) spilt per kamp.
 • Frank Nyborg trapper ned. Tobarnsfaren skal spille litt for 2M-laget til Centrum. Han ledet laget i antall blokker per kamp med 1,2 og scorte 9,5 poeng per kamp.
 • Darius Kiminius har flyttet tilbake til Litauen.
 • Peter Lunde Midtvedt trapper ned for å fokusere på studier. Han skal også spille på 2M-laget til Centrum.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=O8dunRkUyjA?rel=0]

Dette er Centrums nye spillere:

 • Aksel Bolin spilte for spanske Xuventue Baloncesto fra starten av 2014/15 sesongen til desember 2014, da Aksel bestemte seg for å flytte hjem fordi han ikke trivdes i byen Cambados. Før det spilte han 4 år i USA ved Northern Illinois University.
 • Thomas Mjøs har tidligere spilt for både Asker Aliens og Bærum Basket. Han spilte ikke i BLNO i fjor.
 • Miilah Kombat er tilbake etter et friår fra basketball. 2014/15-sesongen ledet han laget i antall returer med 11,4 per kamp. Han scorte 15,1 poeng per kamp den sesongen også. Miilah sluttet for å bruke tiden sin som student på BI og jobben sin, men savnet etter basketballen ble for stor.
 • Petter Wanvik har fått seg jobb i Oslo. Han har de siste årene spilt for Nidaros Jets.
 • Tim Hilhorst har spilt basketball i Nederland tidligere, men jobber nå som front-end-utvikler og designer i Oslo.
 • Adam Wahab har blitt tatt opp som junior i BLNO-stallen. I sommer spilte han for Norges U16-lag i B-EM i Sofia, Bulgaria.
 • Kévin Adom har også blitt tatt opp fra juniorlaget til Centrum. I sommer spilte han for Norges U18-lag i Nordisk Mesterskap i Kisakallio, Finland.
 • Johan Emaus Flaa er en juniorspiller som trener med BLNO-laget til Centrum, men spiller lokalt for Oppsal Basket. Med en stor og talentspekket spillergruppe er det usikkert om Johan blir å få så mye spilletid for Tigers i BLNO i år, men han jobber hardt på treninger og er lærelysten.

Spillerne som er med fra i fjor: Anders Stien med 15,7 poeng, Magnus Lunde Midtvedt med 15,6 poeng i snitt og 3,0 assists per kamp, Torgrim Sommerfeldt 15,0 poeng, 6,4 returer og 4,2 assists, Jarl Kristian Jespersen, Mats Selboe, Isak Brodahl, Sindre Jensen, Sander Aslesen, Nasser Dagnew og Sikander Farook. Det er enda Inge Kristiansen som er treneren til Centrum Tigers, og Øyvind Midtvedt som er laglegen.

Point Guarder med basket-IQ, spilleforståelse og et truende offensivt spill som Harald Eika Frey har, gjør andre spillere gode, og Tigers kommer kanskje til å slite med å erstatte det han bidro med. Men med Miilah Kombat tilbake i klubben igjen, spillere som Torgrim Sommerfeldt tilbake nok en sesong og nye Aksel Bolin vil laget i alle fall bli underholdende å se og følge med på.


Centrum sine hjemmekamper er i Vulkanhallen i Oslo. Kampbillettene koster kun 20 kroner for barn, 50 kroner for voksne og er gratis for medlemmer av klubben. Billetter kjøpes i Vulkanhallen før kamp, og kan betales med kontanter eller appen Vipps.

Forsidebildet er brukt med tillatelse fra Centrum Tigers. Ikke hele spillerstallen var tilstede under fotograferingen.

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.