Nordberg 2: Sesongåpning mot Bislet 2

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


En drøy uke etter Bislet tok en ubetydelig treningskamp-seier var det igjen klart for et nytt oppgjør i den evige tiurleiken som er Nordberg 2 vs. Bislet 2. Men denne gangen, denne gangen var det på ORDENTLIG. Det var klart for sesongåpning i RØN 4M VEST – sannsynligvis Norges beste basketliga.

Til tross for forrige ukes tap var selvtilliten til Nordberg-spillerne på hubristiske nivåer:

  • Kenny «Veggen» var omsider tilbake i Nordberg-troppen etter å ha tilbrakt et år i fangenskap hos Abu Sayyaf-geriljaen. Et kosthold kun bestående av ris og elementære post-moves hadde gjort han godt. Flere av de fremmøtte begynte å betvile sin heteroseksualitet da han kom tuslende inn i hallen, glinsende i flomlyset.
  • Bjørn Erik «Bjå» hadde vært på bevissthetskonferanse i Sveits. Det var knyttet stor spenning til hvordan dette ville slå ut på basketbanen. Duftende av unge alpemøyer og Ricola-drops knyttet han skoene med zen-aktig ro.

Tre grå skyer var det likevel på Nordberg-himmelen:

  • Pelle «The Rim Job», Bjørn «Autobahn», Thomas «Luremannen» og Matt «Jewmal Crawford» var alle på teambuilding i Vikersund.
  • På lagets ukentlige torsdagstrening utbasunerte Are «DeAre Jordan» at han kom til å bruke en underhåndsteknikk dersom han fikk free throws i helgens kamp. Hele hallen ble stille. Bendik «Coach» gråt i hjørnet, alt han hadde bygget opp var bortkastet – basketball har aldri handlet om effektivitet, det har alltid handlet om stil. 30 minutter med verdifull treningstid gikk tapt fordi Lars «The Ring Player» i avsky kastet opp inne i tresekunderen. Straffen for DeAre ble som stipulert i klubbvedtektene: 20 minutter med stump vold blant ruinene av trafikkmaskinen Bispelokket. Etter å ha blitt lappet sammen av fysioteamet møtte han likevel opp til kamp, en ren provokasjon. Heldigvis fikk han ingen free-throws.
  • På samme trening ble det observert at Andreas «Riefenstahl» brukte en tidligere 1l. flaske med Brämhults bringebærlimonade som drikkeflaske, totalt i dissonans med Nordbergs folkelige image. I klubbvedtektene er det spesifisert at alle drikkeflasker skal være tidligere flasker av enten 1,5 liter Villa Farris eller 7,5 dl Klorin. For å gjøre saken enda verre ble det registrert at nevnte flaske ble båret i en totebag fra Ultimafestivalen. I et forsøk på å roe ned opptøyene som oppsto på Oslo øst umiddelbart etter avsløringen ble det på et ekstraordinært styremøte besluttet at han hele uke 38 måtte gjøre promooppdrag for Bogerud Tekstil. I tillegg ble det bestemt at Andreas skulle plasseres aller ytterst på benken under hele kampen. Det var usikkert om noen i det hele tatt ville se han bak Greger «Bilbo Basketbaggins» sin ruvende skikkelse.

Bislet på sin side hadde også sine utfordringer. I et desperat forsøk på å bli kvitt sine gyselige drakter hadde de sagt seg villige til å donere dem til syriske krigsflyktninger. Fretex avviste bryskt forslaget med den begrunnelse at flyktningene allerede var traumatisert nok fra før. Når kampen ble kastet i gang stilte de derfor som vanlig i brunt og oransje.

Kampen begynte sterkt for de blå fra perifere Tåsen. Mirza «Skuddene fra Sarajevo» var tilbake på laget. Skarp som Ockhams barberkniv velger han å skyte over Bislets soneforsvar fremfor å ta den tunge veien gjennom feltet. Bislet svarer med ulik mynt, de fyller opp tresekunderen med fire-fem spillere. «Crash Brothers» Lars og Jonas har sin fulle hyre med å hindre dem tilgang til ringen. Bendik «Coach» kommer etter fem minutter omsider inn i hallen og tar en time-out kun for å si «hei» – en hyggelig gest. Inn mot første pause ser det ut til at Bislet har et lite forsprang, men med en kopernikansk vending fra bak kurven sørger Jonas «Ballmagneten» for at lagene er like langt.

Andre periode er av det bipolare slaget, begge lag svinger mellom det triste og det maniske. Greger «Bilbo Basketbaggins» våkner etter en slapp førsteperiode, Christian «Den Keltiske Ronaldo» deler ut prostataundersøkelser til opptil flere Bislet-spillere og Herman «Lil’ Swish» utligner den litt snodige skadekampen han har gående med «The Stig» på Bislet ved å stikke ut øyet på Rogalendingen. Inn mot half-time ser det lyst ut for Nordberg-seier.

Men dere som ivrig refreshet de forjævlige nettsidene til Norges Basketballforbund i går og så resultatet, dere har nok ligget våkne i natt og tenkt «når var det at det raknet for Nordberg?». Svaret er «etter pause». Bislet har før sesongen fått inn en tidligere amerikansk fotballspiller. Halvt mann, halvt monstrositet kommer han gang på gang igjennom Nordberg-feltet og hiver ballen gjennom ringen. Som tilsvar henter Kenny «Veggen» frem bevegelser fra sin tid på Bolshoi-teateret, men det er ikke særlig fruktbare bevegelser å bruke på en basketballbane.

Bislet, kjent for å jukse, jukser. I fjerde periode, akkurat idet Nordberg øyner et håp om et sent comeback, fyrer Kjell «han fra Infinity» av en Bislet-treer. I det skuddet går caller han «bom». Nordberg-spillerne regner med at ballen som vanlig kun treffer luft og rusler opp i angrep. Det gjør den ikke. Den treffer nettet. Å calle «bom», for å så treffe, er et av de groveste moralske overtrampene som eksisterer i RØN 4M VEST. Nordberg 2 har lagt inn en klage til NBBF. I påvente av vurderingen av denne klagen velger vi derfor å ikke publisere kampresultatet på denne bloggen.

Etter kampen ble alle Nordberg-spillere fryst ned i kryogeniske kammere på La Manga. De skal ikke tines opp før bortekampen mot Kongsvinger Wolves den 18. oktober. Vi håper at fellingstillatelsen på ulv blir godkjent før den tid.

Afrika-prisen, Nordberg 2 sin gjeveste utmerkelse, går til Bjørn Erik «Bjå» for sitt bevisste ballspill.

img_4489Lars «The Ring Player» forsøker å gjemme seg til kampen er over, men han blir nødt til å reise seg og møte sine demoner.

img_4482Mirza «Skuddene fra Sarajevo» prøver seg, men Franz Ferdinand Bislet overlever.

img_4483
♫ («Åses død» av Grieg spilles i bakgrunnen)

img_4491
Seidel. Tapets øl.

14433003_10157422207215705_1557354652957153181_n
Stats

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.