Trondheimslaget overrasker i seier over norgesmestrene: Nidaros Jets 87 – 69 Centrum Tigers

Nidaros Jets beviste lørdag at de er klare for å kjempe i toppen med seier over Centrum Tigers. De er nå ubeseiret med 3-0 i kamper denne sesongen.


Etter åpningshelgen hadde Nidaros Jets vunnet begge kampene sine. Hvor mye de seirene var bevis på at laget kom til å gjøre det bra sportslig i år var uvisst. Åpningskampene var nemlig mot nyopprykkede Persbråten og et ungt Tromsø Storm-lag som ikke har importer i år pga. økonomien, og satser på unge, lokale spillere. Den virkelige testen kom denne helgen, 8. oktober mot de regjerende norgesmestrene Centrum Tigers. Import Evan Roquemore spilte med skade i åpningshelgen, og skaden så ut til å forverre seg, men var allikevel spilleklar for Nidaros Jets på lørdag. Centrum Tigers reiste til Trondheim uten nøkkelspillerne Miilah Kombat og Torgrim Sommerfeldt.

Alexander Fredheim (til venstre) og Evan Roquemore.
Alexander Fredheim (til venstre) og Evan Roquemore. Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto.

Fra tabellbunn til tabeltopp

Dette er Trondheimslagets 4. sesong. Sesongen 2013/14 var det den lokale klubben Sverresborg som valgte melde seg på i BLNO. Debutsesongen endte i kun 2 seire, og 19 tap. Året etter fikk laget nytt navn med hensikt om å være hele Trondheims basketlag. Det gikk litt bedre med 7 seire og 14 tap. I fjor unngikk laget såvidt nedrykk med 5 seire og 15 tap – det samme som Fyllingen som fikk avslag i sin søknad om å få lov til å spille en til sesong i BLNO. Men siden Nidaros Jets vant begge kampene mot Fyllingen i grunnserien var det Bergenslaget som rykket ut av BLNO. Kun Eidsvoll hadde færre seire i fjor – de tapte alle kampene sine.

I år ønsket laget å gjøre sentrumsnære Trondheim Spektrum til sin hjemmearena, men siden klubben ikke fikk støtte fra kommunen ble det ikke noe av, og laget må spille nok en sesong i Husebyhallen – over en mil fra Trondheim sentrum. Men til tross for en lite optimalt plassert hjemmebane lå Nidaros Jets på 3. plass i antall tilskuere forrige sesong i BLNO med 411 publikummere i snitt på hjemmekamper.

Når man spiller i toppligaene kan man være medlem av en lokal klubb, og man kan spille for et BLNO-lag samtidig. For spillere i klubber som har både BLNO-lag og lag i lavere divisjoner, så er det vanlig for yngre spillere å spille for enten et aldersbestemt lag samtidig som man spiller i BLNO for å få det beste av to verdener: erfaring fra å spille og trene med de beste i Norge, og utvikling og mye spilletid i de aldersbestemte lagene.

#11 - Christian Dischington Tøfte
#11 – Christian Dischington Tøfte. Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto.

Siden Nidaros Jets er hele Trondheims lag, kan de velge spillere fra alle klubbene i Trondheim. Christian Dischington Tøfte er et eksempel på en slik spiller. Han spiller også for Sverresborg, hvor han er en av lederne på et ungt lag. Om man spiller i BLNO, og er seniorspiller, kan man også spille i seniordivisjonene til regionen man befinner seg i. Noen gjør det fordi de får lite spilletid på BLNO-laget, og vil ha mer spilletid og mulighet for å utvikle seg i lavere divisjoner. En tredje type spillere som spiller både lokalt og i BLNO er de spillerne som får masse spilletid på BLNO-laget, men som likevel velger å spille lokalt også – simpelthen fordi de elsker å spille basketball.

Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto.
Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto.

Kenyanske Earl Simba er av den siste typen. Det har blitt sagt om Simba at han elsker å spille basketball så mye at han ikke slutter å spille før beina hans faller av. Han spiller både for Nidaros Jets og for Byåsen Basketballklubb, i 2. divisjon i Region Midt. På lørdag hadde han 27 poeng, 15 returer og 3 blokker mot Centrum Tigers. I tre kamper denne sesongen snitter han en dobbel-dobbel med 20.7 poeng og 12 returer for Jets.

Ferdig med en-mot-en-spill

«We’re sharing the ball. Playing team basketball with a lot of passes», sa Simba om hvorfor laget har spilt så bra i år. «Last year we played a lot of one-on-one.»

Earl Simba setter 2 av sine 27 poeng mot tidligere lagkamerat Petter Wanvik. #8 er Nasser Dagnew. Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto
Earl Simba setter 2 av sine 27 poeng mot tidligere lagkamerat Petter Wanvik. #8 er Nasser Dagnew. Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto

«We have a great group of young, confident and unselfish players. Everybody is all about winning and not any personal agenda, including our import», sa Simba om forskjellen fra i fjor. Importspiller Evan Roquemore hadde også en dobbel-dobbel for Jets med 31 poeng og 14 returer, pluss at han hadde 6 assists. Nidaros Jets har til tider slitt med importer som virker mer opptatt av sin egen statistikk enn å vinne basketballkamper. Det blir det fort mye en-mot-en-spill av. Det ser det endelig ut som om det er slutt på i Trondheim.

Seriekamp Basket: Nidaros Jets - Centrum Tigers
Earl Simba flyr høyt. #42 Jakob Baiden for Nidaros Jets og #14 Aksel Bolin for Centrum Tigers. Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto.

Kampoppsummering

Toppnoteringer:

Nidaros Jets

31 poeng – Evan Roquemore

15 returer – Earl Simba

6 assists – Evan Roquemore

3 blokker – Earl Simba

2/2, 100% på 3-ere – Alexander Fredheim

11/14, 79 % på 2-ere – Earl Simba

 

Centrum Tigers

18 poeng – Magnus Midtvedt

7 returer – Aksel Bolin

3 assists – Anders Stien

2 blokker – Thomas Mjøs

3/5. 60% på 3-ere – Thomas Mjøs

5/5, 50% på 2-ere – Aksel Bolin

 

Periodeskåringer:

Nidaros Jets – Centrum Tigers

  1. 20 – 14
  2. 25 – 14
  3. 19 – 15
  4. 23 – 26

Nidaros ledet med 33 poeng på det meste.

 

Annet:

Kampen ble dømt av Viola Györgyi, Bartek Maka og Per Brunæs.

Antall tilskuere: 370.

Neste kamp for Centrum Tigers er i Vulkanhallen mot Tromsø Storm, 15. oktober klokken 17:00.

Neste kamp for Nidaros Jets er på Persbråten VGS mot Persbråten, 15. oktober klokken 18:00.


Alle foto er brukt med tillatelse fra fotograf Robert Magnussen ved Nidaros Foto.

For bruk av bilder, send en mail til: nidarosfoto@gmail.com.

Nettside: https://nidarosfoto.smugmug.com/

Facebook: https://www.facebook.com/NidarosFoto/


 

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.