Nordberg 2: Bortekamp mot Kongsvinger Wolves

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


Det var livets beste kjøretur og det var livets verste. Det var en historie om to biler: Fra det øyeblikket Lars flekket fram sin hjemmesnekrede Konsvinger-mixtape sto jubelen i taket i «Bil Are». Tekstlinjen «Kongsvinger der historie og framtid møtes» ble for mye for «Goldenboy» som i ren gledesrus kjørte E6 feil vei mot Gøteborg. To timer før kampen startet så det helsvart ut, halve laget hadde bommet fullstendig og var på vei mot kontinentet utstyrt med basketshorts og dansebandmusikk.  Heldigvis hadde Bjå «Love Handles» tilbragt flere uker i Sør-Europa på bevissthetskonferanse-turne og klarte med sin overlegne hjernekapasitet å skjønne at noe var gått galt. «SNU!!!» Skrek den ivrige hjerneforskeren og Are hev seg over håndbrekket. I 100 kilometer i timen brekksladdet han over i forbikjøringsfilen og tønnerullet over autovernet og inn i motsatt kjørefelt. Illsinte pendlere hamret på hornet, men Are ga de lukten av svidd gummi og synet av langefingeren. «Dette er fett» tenkte Jonas Bob Gnarley, «Dette er et jævlig fett basketlag».

I «Bil Mirza» var stemningen en helt annen. Matt Jewmal Crawford hadde returnert fra dannelsesreise i Storbritannia og insisterte på å få det fullstendig latterlige kallenavnet «Hot Fire». Det pinlige forsøket på snikreklame for bandprosjektet hans ble tatt særdeles dårlig i mot av de andre spillerne. Andreas hadde på sin side fått en speiderrapport om motstanderne som advarte oss mot en «rask 8er», for Nordbergspillere som er vant med en «rask toer» var trusselen om fire ganger så mye direkte skremmende.

hot-fire
Matthew forsøkte desperat å markedsføre bandet sitt «Hot&Fire» under turen til Kongsvinger, stikk i stridd med Nordberg 2s strenge antikommersielle standpunkt. (Matt nr. 3 fra venstre)
14568143_10154038551626342_7978200090229865820_n
Nordberg 2s speideravdeling hadde som vanlig drukket seg sanseløse på tribunen og kom med denne noe mangelfulle speiderrapporten full av fordommer

«Coach Bendik» satt derimot helt stille fortapt i egne tanker under turen. Skadelista var lang som et uår. Rekken med skader var for utrolig til å være sann:

– Greger Svenn hadde nok en gang blitt livstruende skadet på bandybanen etter at han hadde meldt seg frivillig til en uforsvarlig runde «sviræv». Gang på gang hadde kilotunge plastkuler sust i 70 kilometer i timen inn i lårene til atleten som nå hverken kunne gå, sitte eller ligge. Familie og venner hadde gått sammen om å henge «Flash Player» i en trapes i bjølsenblokka hvor han ble matet intravenøst av skrekkslagne spanske utvekslingsstudenter.

– Christian «Red Bull» hadde bristet kragebeinet/skulderen mot Bislett. Skadeforløpet er ukjent, men at tre Bislettspillere hadde blitt observert med stomiposer taler for seg.

– Thomas «Luremannen» hadde enda ikke returnert fra Pokemon Go-rehab hvor han nå også hadde fått besøk av Kenny. Begge guttene hadde lidd omfattende skader etter at de kastet stein på en koloni sjøløver for å «fange Slowbro»

– Som de to eneste gjenværende medlemmene av Mannegruppa Ottar satt Pelle og Bjørn og trykket forgjeves på refresh i håp om å «finne noen bra vitser om babyvoldtekt». I en tekstmelding til styret sa de rockeglade guttene at de ikke fungerte i det gjennomfeminiserte norske samfunnet uten en arena hvor de kunne «jazze med gutta».

14657384_10154038552196342_7888162603052125666_n
Hvor mye lår skal man vise på benken? En skrekkslagen Matt ser Herman pushe intimgrensene mens Bendik snur seg bort i avsky

Ti minutter før avkast var åtte spillere klare til dyst i de hedmarkske skoger, og fra start gikk Nordberg 2 ut i hundre. Forrige kamp mot Bislett var en tung og fysisk affære hvor ingen av lagene fikk til noe særlig spill, men nå viste guttene at formen er på vei. I angrep var det flere direkte nydelige angrep hvor ballen gikk fort mellom spillerne. Herman «Lil Swish» og Bjå «Love Handles» fikk begge vist fram skuddene sine og satte klinisk poeng mens Jonas «Ballbjørnen fra Bulgaria» brummet og knurret under kurven. Her skulle Nordberg avgjort kampen, hadde det ikke vært for en svært mistenkelig manøver fra Kongsvingerbenken. Kongsvingers trener – som ingen hadde problemer å se var landslagslege Fredrik Bendiksen med parykk – samlet spillerne mellom periodene i en tett klynge. Nordberg 2 er ikke et lag som roper «juks» i tide og utide, men ut på banen kom et Kongsvingerlag hvor samtlige spillere hadde brukt pausen til pådra seg herpes og legge på seg 10-11 kilo i muskelmasse.  Høyst mistenkelig! Til pause fulgte lagene hverandre som skygger og ledelsen bølget fram og tilbake. Nordberg slet med å håndtere de raske og tekniske spillerne til Kongsvinger som gang på gang lurte seg inn i det aller helligste, gjorde sakene sine og ruslet hjemover med et fornøyd glis.

14720578_10154038552111342_3572080407899174914_n
Som vanlig spilte Mirza en kamp mot seg selv i pausen. På stillingen 0-0 ser «Titos lille hjelper» etter pasningsmuligheter

Tredje periode ble en gjentagelse av den første da Nordberg dro ifra og spilte strålende basket. På et tidspunkt var ledelsen oppe i 10 poeng og det stinket seier i hele hallen. Are Sandvik mottok en lang pasning, fintet enkelt bort en mann og satte to poeng samtidig som han ble feilet. Nå kom øyeblikket alle hadde fryktet: Are hadde i flere uker truet med å skyte straffer underhånds og spillere og dommere snudde seg vekk i avsky. På benken brakk trener Bendik seg og flere av tilskuerne svimte av i det Are «Kjerringkast» Sandvik hev ballen mot kurven. Ingen av dommerne hadde orket å overvære noe så sinnssvakt og straffen ble dømt godkjent for å slippe en gjentagelse. Nå løp energiske Nordbergspillere istykker motstanderne, dessverre gjorde en ellevill sjansesløsing at kampen aldri ble avgjort. Da Nordberg fikk tre straffer på stillingen 56-51 var det den n’te muligheten til å sette spikeren i kista, men den elendige uttellingen på straffer fortsatte og to av tre spratt ut. I tillegg ble Herman litt for skadefro og ropte mot Kongsvingerbenken at han skulle «Grab them by the D***», dommerne ga han en teknisk feil og Kongsvinger satte den påfølgende straffen. Før siste periode ledet Nordberg 57-52.

14666036_10154038552146342_7895764374091805450_n
Hvor er ballen? Nordberg og Kongsvingerspillerne løper i full fart i hver sin retning, slitne bein gjorde siste periode kaotisk og rotete

I siste periode fortsatte lagene å følge hverandre tett, men Nordberg startet best og økte ledelsen til åtte poeng. Samtidig falt våre spillere fra en etter en: først ble Andreas albuet i hodet og måtte hjelpes av banen før Jonas feilet ut. Når Herman ble overivrig og begikk overfall like etter var det bare fem tilgjengelige spillere på banen og flere begynte å se seige ut.  Med tre minutter igjen var ledelsen krympet til fire poeng og det lå an til en thriller. «Coach» kalte inn til timeout og forsøkte å piske opp stemningen, men av uklare grunner slet han med å nå gjennom til Nordbergspillere som så nervøse og engstelige ut. Utpå banen førte en rekke dårlige angrep til at ledelsen forsvant og med 90 sekunder igjen ledet Kongsvinger med ett poeng. Nå var tiden for å gi alt, men dessverre. Om spillerne var slitne, nervøse eller rustne vites ikke, men det siste minuttet var Nordberg nest best i alt som foregikk på banen. Vi presset spillerne deres dårlig, ble halsende etter og lagde mange unødvendige feil. Når Kongsvinger i tillegg satte alt av straffer var kampen i praksis tapt når Mirza fyrte avgårde en usannsynlig trepoenger i siste sekund. Skuddet fløy inn og pyntet på resultatet til 65-67, men faktum var at vi rotet bort en seier vi flere ganger hadde i lomma.

Det var mye positivt å ta med seg, og spillet var mye bedre enn forrige kamp, men det var utrolig bittert å miste seieren i løpet av de siste minuttene. Litt mer tro på egne ferdigheter og innsats så hadde seieren blitt med hjem til Oslo. Heldigvis er det omkamp etter jul når Kongsvinger kommer til Marienlysthallen, og heldigvis skal vi aldri mer spille basketkamp på det sinnssvake tidspunktet tirsdag kveld i Kongsvinger.

14705670_10154038552176342_2133796472800014955_n
En god og øst-europeisk nummer 8 ga oss problemer kampen gjennom, og særlig i siste periode var han avgjørende for kamputfallet.

14725484_10157535715420705_1754748723651256055_n

Kampens Afrikapriser:

Robert Mugabe/Afrikaprisen – Are Sandvik: Får sin første kamp i startfemmeren og svarer med å skyte underhåndsstraffe. Et av Nordberg 2s aller beste/verste øyeblikk

Joseph Kabilaprisen – Lars Gjesvik: 24 poeng og 28 returer er svært nære bestenotering i to kategorier. Bør lære seg layups og straffer snart.

Kong Letsie III-prisen – Mirza Jakupovic: 18 poeng og setter en ellevill buzzerbeater i siste sekund som dessverre ikke ble avgjørende

Hery Rajaonarimampianina-prisen – Andreas Dahl: Tilbyr kroppen sin til motstanderne og får lide for det. Våkner i dag med blackout og hjernerystelse, men det tryggeste er nok å glemme.

Uhuru Kenyatta-prisen – Bjørn Erik Juel: Bidrar i fire statskategorier og stoppet halve laget fra å blande Kongsvinger og Liseberg. Tar prisen knepent da han var en av få spillere som ikke var i feiltrøbbel kampen gjennom.

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.