Lørdagsgodteri og brus i Trondheim: Nidaros Jets 73 – 91 Bærum Basket

«Han driver til høyre, ikke sant!»
Mathias Eckhoff er illsint. Han er misfornøyd med at Stian Mjøs ikke stopper Simon Midtvedt fra å drive til høyre, og han er misfornøyd med resten av Bærum Basket sitt forsvar. Det måtte godteri, brus og bytte i forsvar til for at Bærum skulle utnytte at Evan Roquemore var ute for Nidaros Jets og ta over kampen.


Helt til høyre på tribunen i Husebyhallen satt de; østlendingene som heiet på Bærum Basket. Men det virket ikke som om de hadde så mye å heie på. Til tross for en veldig jevn kamp var det Nidaros Jets som hadde all momentumet. Var innstillingen at ettersom importspiller for Nidaros Jets Evan Roquemore satt på benken i skjorte og slips grunnet skade, var dette en enkel kamp å vinne for Bærum? Simon Midtvedt så ut til å ikke ha den samme rytmen fra i fjor da han var startende Point Guard for Nidaros, men Bærum klarte ikke å utnytte det i første halvdel av kampen og Simon endte med 7 assists i kampen. Østlendingene på høyresiden av tribunen som håpet på en Stian Mjøs i fyr og flammer begynte å tvile. Ikke bare lot han Simon Midtvedt drive til høyre til Mathias Eckhoffs store frustrasjon, men han scorte bare 3 poeng, på 1/6 skudd i første halvdel av kampen.

#35 - Simon Midtvedt driver til kurven. Foto: NidarosFoto.
#35 – Simon Midtvedt driver til kurven. Foto: NidarosFoto.

Tidligere Asker Aliens-spiller Alexander Fredheim ser ut til å virkelig ha funnet sin rette plass hos Nidaros Jets. Tidlig i sesongen ser han ut som årets Most Improved Player i BLNO. I sine to tidligere sesonger i BLNO for Asker Aliens snittet han henholdsvis 9 og 13 minutter, og  2.4 og 3.9 poeng per kamp. Hittil i år snitter han på nesten 32 minutter og 12.3 poeng per kamp, 75% på straffer, 55% på 2-poengere og 50% på 3-poengere. På lørdag ble det karrierebeste 19 poeng på Alexander, 15 av de kom i første halvdel av kampen, som ser ut til å blomstre i en større rolle enn tidligere.

#21 - Alexander Fredheim driver mot kurven for Nidaros Jets. Foto: Robert Magnussen for NidarosFoto.
#21 – Alexander Fredheim driver mot kurven for Nidaros Jets. Foto: Robert Magnussen for NidarosFoto.

Med atletiske dunks, solid forsvar med både steals og blokker, sistnevnte med Dikembe Mutombo-finger inkludert og alt, gjorde Earl Simba at dette ble en underholdende kamp i Trondheim fra start til slutt. Earl Simba hadde sin første kamp med minst 20 poeng og 20 returer. Han scorte 24 poeng, tok 21 returer, hadde 3 blokker og 4 steals.

via GIPHY

Ved halvspilt kamp sto det 40 – 38 på poengtavla til Nidaros’ favør. Dessverre for hjemmefansen ble resten av kampen annerledes. Hva en illsint Mathias Eckhoff kan ha fortalt Bærum i garderoben i løpet av pausen vites ikke, men etter at Eric Gilchrese kom ut av garderoben – med lørdagsgodteriet sitt og en brus samt nye instrukser om å dekke Simon Midtvedt i forsvar – snudde vinden. Erics forsvar ga ham 9 steals, i tillegg til 7 returer og 21 poeng der det så ut som om de fleste kom på fast breaks som resultat av hans egne steals. Om Eric delte godteri med Stian Mjøs er usikkert, men Stian ble uansett glovarm etter pausen og scorte 23 poeng i siste halvdel av kampen.

 

Bilder fra kampen:

Tweets fra kampen:


Alle foto er brukt med tillatelse fra fotograf Robert Magnussen ved Nidaros Foto.

For bruk av bilder, send en mail til: nidarosfoto@gmail.com.

Nettside: https://nidarosfoto.smugmug.com/

Facebook: https://www.facebook.com/NidarosFoto/


mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.