Nytt poengsystem i serietabellen

Har du lagt merke til at man får poeng ikke bare for seier men for tap også denne sesongen? Ta det med ro, det er ikke en feil og vi har grunnen til hvorfor det er sånn.


Har laget ditt overraskende mange poeng så tidlig i sesongen? Har laget ditt fått poeng selv om dere har tapt alle kampene så langt? Hvorfor har Persbråten fått 4 poeng i BLNO selv om de har tapt alle kampene sine? Jo, i år er det nye regler for poengsystemet.

Faksimile fra basket.no. Persbråten har fått 4 poeng på tross av ingen seire. Fra i år får man poeng for å ha gjennomført en kamp. Foto: print screen.
Faksimile fra basket.no. Persbråten har fått 4 poeng på tross av ingen seire. Fra i år får man poeng for å ha gjennomført en kamp.
Foto: print screen.

Tidligere fikk man 2 poeng for seier og 0 poeng for tap. Fra i år får man 2 poeng for seier, 1 poeng for tap og 0 poeng for walkover, altså at man ikke stiller til kamp i det hele tatt. De nye reglene ble vedtatt under Forbundstinget 2016. I tingdokumentene er begrunnelsen formulert slik:

Nåværende system skiller ikke mellom tap etter endt kamp og tap for ikke møtt til kamp. Internasjonalt i
nesten alle ligaer og EM, VM har man 2 poeng for seier, 1 poeng for
tap og 0 poeng for forfeit/walkover.
Tidligere har det ikke gitt mening å få 2 poeng for å vinne en kamp og 0 for å tape – hva er vitsen med å telle poeng og ikke bare bruke seier/tap for tabellplassering som de gjør i NBA og WNBA da?
Med det nye systemet blir man belønnet for å stille til kamp, og er man riktig heldig så vinner man serien uten å ha vunnet en eneste en.
Om du syns det nye systemet er forvirrende kan du sjekke ut vårt uoffisielle alternativ for KL og BLNO her: http://www.kurvball.no/alternativ-tabell/.
Forslaget til ny regel og begrunnelse finner du på side 6.

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.