Nordberg 2: Bortekamp mot Skjetten 3 XO

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


Det var tunge tider for Nordberg-guttene. Tapene mot Kongsvinger Wolves og Bislet 2 hadde forstyrret lagets vanligvis så gode aura. På Marienlyst ble det mumlet om at «Coach» Bendik hadde «mistet garderoben». I et impromptu lagmøte på Modum Bad informerte han spillerne om at han ikke kunne være med neste kamp pga. en lei hysteri-diagnose. Ansvaret med å lede laget mot Skjetten 3 xo ble derfor gitt til Matt «Jewmal Crawford» og Mirza «Skuddene fra Sarajevo». Sammen skulle de sørge for at Nordberg 2 skulle reise kjerringa/gubben/person med ikke-binær kjønnstilhørighet.

Likevel, det var ikke kun kulørte skyer på Nordberg-himmelen. I det siste hadde en ny skikkelse dukket opp på trening. En ung mann, trolig ikke mer enn 14-15 år. Blond, men med en klassisk gresk bygning. I løpet av fem treninger hadde han bevist sin styrke på banen, men han hadde foreløpig ikke ytret et eneste ord. Bekymret over at det kunne være en agent som var blitt sendt for å drepe Are «Goldenboy» pga. hans skjødesløse underhåndsteknikk, besluttet Lars «The Ring Player» at styret umiddelbart måtte ha et møte med mannen. Etter timesvis med waterboarding i utstyrsskapet i Marienlysthallen fikk de til slutt mannen i tale. På gebrokkent Plautdietsch stavet han ut at han hadde blitt kastet ut av troppen til Persbråten 4 grunnet «ekstreme holdninger». Med tanke på Persbråten 4s dragning mot nasjonalsosialisme var dette en skremmende, om enn litt pirrende, beskjed å få. Styret gikk umiddelbart inn i kontraktsforhandlinger. Dessverre skulle viste det seg fort at hele transferbudsjettet hadde gått til et sjakkbrett i mahogni. Men, idet forhandlingene var i ferd med å strande, brøt den unge mannen ut at han ikke var kommet til Nordberg 2 for pengenes skyld. Dersom han skulle få en form for betaling, så skulle det være i, sitat, «sine fienders blod». Lettet gikk nå Nordberg 2 inn i en tøff kamphelg med en forsterkning som dekket opp for alle spillere som var opptatt med å hente el-pianoer i Sandefjord.

Velkommen til Didrik, «Der böse Junge», Løvvik. Her avbildet i fri dressur i Slorahallen, snart med ballen i hendene.

Tidlig en lørdag morgen, mens snøen lå hvit som flekkene på kjolen til Lewinsky, reiste guttene avsted mot Skjetten. På forhånd var det knyttet stor spenning til hva xo’en i Skjetten 3 xo sto for. Styret hadde klart å snevre valget inn til to alternativer: Skjetten 3 hugs & kisses, eller Skjetten 3 Oksykodon og Ecstasy. Det var ikke tvil om hvilken kombinasjon Nordberg-spillerne fryktet mest: hugs & kisses. Samtlige av Nordberg 2-spillerne har lenge hatt problemer med interpersonelle relasjoner og nærhet. Ingen har hatt kjæreste på over syv år. Heldigvis skulle det vise seg at begge alternativer var feil, xo’en signaliserer kun at Skjetten 3 er et lag med en forkjærlighet for tv-serien Gossip Girl.

curry
På vei til hallen ser Jonas «Ballbjørnen fra Berghain» er godt omen: Stephen Curry våker over Nordberg 2 i dag.

Fremme i hallen oppdages det at Didrik «Der böse Junge» ikke har med seg shorts. I sin naïvitet trodde han at norsk basket spilles naken, slik de gamle grekerne gjorde det. En kjapp tur til Strømmen Storsenter løste heldigvis problemet. Idet han trer på seg shortsen kommer en kurér fra Modum løpende med kampplanen i hendene, hastig skriblet ned på en serviett av «Coach» Bendik. Servietten lyder som følger: «Først prinsipper, Nordberg 2. Enkelhet. Les Marcus Aurelius. Om hver enkelt offense, spør: Hva er det i seg selv? Hva er dets natur?».

Etter avtale med sinnemestringsterapauten hans må Lars «The Ring Player» «tegne sinnet sitt» før hver kamp.

Starting five Matt «Jewmal Crawford», Mirza «Skuddene fra Sarajevo», Lars «The Ring Player», Jonas «Ballbjørnen fra Berghain» og Are «DeAre Jordan» setter umiddelbart planen ut til livs, men de aldrende småbarnsfedrene fra Skjetten henger med inn til første pause. Herman «Lil’ Swish», Didrik «Der böse Junge» og Andreas «Riefenstahl» hives inn for å tilføre laget litt mer gravitas, og de blå begynner så smått å krype ifra på poengtavlen, ikke takket være sistnevnte som presterer å airballe to ganger fra straffemerket. Likevel, det er noe sensuelt over måten Nordberg spiller på denne høstformiddagen. Filosofen Eusebius Trahndorff skrev om det en gang, han kalte det «gesamtkunstball». Forsvaret er tettere enn osmium og i angrep lar de ballen danse som en plastpose i høstvinden. Jonas «Ballbjørnen fra Berghain» gestalter sweeper-rollen med bravur og akkurat som sitt forbilde Blekkulf rydder han bort alt søppelet fra tre-sekunderen. På andre siden av banen lar Matt «Jewmal Crawford» og Mirza «Skuddene fra Sarajevo» seg inspirere av Olav H. Hauges klassiske basketballdikt «Det er den drainen». Sammen sørger de for at Skjetten er parkert når siste pause nærmer seg.

Matt vil ha ballen. Dommeren kjeder seg.

Akkurat i det denne dagen ikke kan bli bedre, så blir den bedre; «Coach» Bendik kommer sprintende inn i hallen, lett og fin i steget, ikledd en turtleneck som får Steve Jobs til å blekne. I ren desperasjon begynner Skjetten å jukse. Lars «The Ring Player» rives ned etter pannebåndet. Jonas «Ballbjørnen fra Berghain» får det på seg at han skal ha «slått til» en Skjetten-spiller «tre til fire ganger». Løgn, alle vet at Jonas er som vepsen, han stikker bare en gang. I frustrasjon roper en Skjetten-spiller ut «Skjetten høres ut som slang for vagina, hva er det egentlig vi driver med folkens?». Etter regelbøkene en soleklar teknisk, og dommeren har ikke annet valg enn å blåse. Are «Goldenboy» trer frem for å ta teknisk-straffen. «Coach» Bendik har etterlyst en mer progressiv holdning til underhåndsstraffer i denne spalten så vi lar den få bli ukommentert. Du kan se selv på bildet.

Når kampen blåses av er stillingen 59-26 til Nordberg. Skjetten har kun puttet fire små poeng i siste periode. Konene til to av Skjetten-spillerne søker umiddelbart om skilsmisse med full omsorg.

Nordberg 2 fortsetter sin Akershus-turné søndag, Nittedal venter skjelvende i Hakdalshallen, 13:00. Afrikaprisen, Nordberg 2s gjeveste utmerkelse, går til forsvarsspillet. Aldri før har Nordberg 2 vært så vanskelige å penetrere. En liten bonuspris, Madagaskarprisen, går til «Coach» Bendik som tok den lange turen kun for å overvære siste periode. En enda mindre pris, Mauritiusprisen, går til «Crash Brothers» Jonas og Lars som tilbød seg å ta Kapp til Kairobanen hjem fordi Are «Goldenboy» skulle til svigermor og spise kjøttkaker.

skjettenstats

Følg gjerne Nordberg 2 på Facebook og Instagram!

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.