Timus og Pierre tvunget til å forlate Ammerud og reise tilbake til USA

Ronald Timus har ikke spilt i en BLNO-kamp for Ammerud siden 16. oktober, men det er ikke grunnet skader eller eget ønske. Både Timus og Rivelino Pierre har dratt tilbake til USA.


Da Ronald Timus plutselig forsvant fra kamprapportene begynte mange å lure på hvorfor. At Rivelino Pierre ikke har vært å se på lagoppstillingen i år kunne man tro bare var fordi han ikke fornyet kontrakten for en ny sesong, men da Ronald Timus bare spilte 4 kamper for så å forsvinne var det mer mystisk.

UDI vil ikke forlenge

«Grunnet at Ron Timus og Rivelino Pierre ikke får forlenget eksisterende arbeids- og oppholdsavtale av UDI (Utlendingsdirektoratet, red. anm.) måtte disse spillerne returnere til USA», sa trener for Ammeruds BLNO-lag Kelvin Woods da vi spurte om hvorfor Ron Timus ikke hadde blitt sett i grønt siden midten av oktober.

Timus har spilt 7 sesonger i Norge for Bærum, Tromsø og Ammerud fra 2007-2016 med et par år i utlandet i mellom noen av sesongene. Han har blitt kåret til MVP, vært toppskårer, all-star og er en av to som deler rekorden i antall 2 poengstreff på én spiller/kamp med 19. Han har spilt 166 kamper i BLNO, der han snittet 22,9 poeng, 7,8 returer 2 steals og 2,5 assists gjennom karrieren sin i Norge. Han har vært en av de mest underholdende spillerne i BLNO i mange år, og nå er karrieren hans i Norge over, og kanskje til og med utenfor også.

«11 years playing! I ain’t decide yet,» sa Timus om framtidsplanene. «Maybe retire and have some kids or maybe after Christmas go play some more. [I] haven’t decided.»

Ronald Timus’ barndomskamerat Rivelino Pierre kom til Norge i 2014, og har spilt to og en halv sesong for Ammerud. I 52 kamper snittet han 17,6 poeng, 5,7 returer, 2,4 assists og 1,6 steals. Han returnerte ikke til Norge etter fjorårets sesong.

Potensielt nedrykk for de regjerende seriemestrene

Ammerud er 1/6 i kamper – den ene seieren kom i Ron Timus’ siste kamp, da mot Nidaros Jets på hjemmebane. Ammerud er nest sist på tabellen, kun foran Persbråten som ikke har vunnet en eneste kamp i debutsesongen sin i BLNO. En niendeplass på tabellen ved sesongslutt kan bety nedrykk for Ammerud, som har spilt i BLNO siden starten i 2000, da som Oslo Kings som etterhvert byttet navn til Vålerenga Kings før de måtte gi seg pga. økonomiske problemer i 2003. 2007-2008-sesongen var de tilbake og i fjor vant de seriegullet. Det ser imidlertid ikke ut som om Ammerud har tenkt til å hente inn nye importspillere i Pierre og Timus’ fravær.

«Vi vil nå fokusere denne sesongen på våre unge spillere som nå får en mulighet til å ta ytterligere ansvar på banen,» sa Kelvin Woods om planene for resten av sesongen. «Forhåpentligvis vil det være tilstrekkelig til at vi er konkurransedyktig resten av denne sesongen også.»

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

2 kommentarer til «Timus og Pierre tvunget til å forlate Ammerud og reise tilbake til USA»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.