Nordberg 2: Bortekamp mot Nittedal

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


Da basketlagene skulle deles ut av den sprutsprø “Professor Oak” trodde Coach Bendik Aunan at han hadde driti fullstendig på draget når han forsov seg. Det eneste ledige laget var Nordberg 2, et ustyrlig lag som like gjerne scoret i egen kurv som de gjorde i andres. Men etter flere sesonger med repetativ historiefortelling og dårlige animasjoner hadde båndet mellom treneren og hans basketmonstere blitt bunnsolid. I den tredje sesongen var målet å endelig vinne den gjeveste av alle basketturneringer: Norge Region Øst 4 Divisjon Menn Bredde Avdeling Vest, kanskje verdens tøffeste basketliga. En rufsete sesongstart hadde dagen før snudd i traktene rundt Strømmen Storsenter, årets første seier ble resultatet. Det var derfor store forhåpninger da laget måtte ut til Nittedal for å møte 3-plassen, det Team-Rocket infiserte Nittedal 3

dop
Doping er utbredt i Nordberg 2. Trofordermin-bruken gikk hardest utover Matt «Gazellen fra Kampala». Aggresjonsnivået til point guarden nådde nye høyder denne søndagen, og han utfordret samtlige medarbeidere på Shell Rotnes til nevekamp på hjemveien.

Et samkjørt Nordberglag ankom Hakadalshallen med tre sekunders mellomrom (en hall som morsomt nok faktisk ER langt oppe i hakkadalen – sett inn “kjerring” og “stav”-vits her). Stemningen var elektrisk etter gårsdagens storseier, og jubelen nådde nye høyder og high fivesene haglet idet Herman råfett sladdet inn på parkeringsplassen som sistemann. Den ballglade sommerfuglen hadde virkelig hatt en enorm utvikling som Nordbergspiller: Der han tilbragte mye av første sesong kravlende rundt på gulvet som den ubrukelige Caterpie, hadde Herman forrige sesong trukket seg inn i seg selv som den emosjonelt forknytte Metapod. Ekstasen var derfor fullstendig når Herman i medio-oktober brøt ut av skallet sitt som Butterfree, sommerfuglen med de magiske evnene. Lagoppstillingen denne søndagen var knallsterk, og inkluderte også nyankomne Didrik. Spilleren som er unik for to ting: 1) At han aldri taper Nordbergkamper, og 2) at han evolvet fra Nidoran til Nidorino da han kjøpte ny basketshorts på Strømmen Storsenter dagen i forveien. Det virker kanskje sprøtt at det skal så lite til for å utvikle seg, men alle som så sykkeltightsene Didrik forsøkte å spille i skjønner hvilken enorm forbedring innkjøpet tross alt var. Styret har store forhåpninger om at Didrik i løpet av sesongen skal ta nye steg og bli en fullverdig og royal NidoHen.

Oppvarmingen ble ledet av en streng Matt, som var misfornøyd med intensiteten og pisket medspillerne til å yte mer. Ikke rart når man tenker på at Matt jo er Jigglypuff inkarnert: den humørsyke ballen som får alles oppmerksomhet når den “synger”. Nordberg-spillerne stusset over at han insisterte på å varme opp i en grønn froskedrakt. Under teamtalken snakket Matt også høylytt om at “Hillary kommer til å stjele valget”, noe som gjorde flere av spillerne urolige. Heldigvis tok Andreas initiativ til at laget skulle holde hender og synge “Kumbaya” før vi gikk på banen. En angrende Matthew lovet å moderere de ekstreme utsagnene og respektere valgresultatet uansett utfall.

Idet startsignalet gikk trillet CoAsh Bendik fem baller ut på banen, og ut spratt en starting lineup. Inkludert i den var den frihetselskende ildhesten Are “Ponyta” Sandvik. Fra første sekund vrinsket og knegget den løpeglade gutten og løp opp og ned banen i et hesblesende tempo. Og var det en ting første periode ble kjennetegnet av var det et sinnsykt tempo.  Begge lag stormet i angrep, og angrepsspillet var virkelig glitrende. Nittedal satte en serie usannsynlige skudd, mens Nordberg stadig kom seg rett inn i “godteposen” og hamret inn toer etter toer. Lagene fulgte hverandre som skygger, men til tross for at Nordberg lå under 24-22 etter første periode var stemningen god på benken. Nittedal begynte å se slitne ut, og hver gang Mirza “Squirtle” surfet avgårde med ballen slet Nittedal med å holde følge. Under kurven fikk den gladtjukke og smått tilbakestående Lars “Chansey” stå i fred og kaste “egget” mot kurven. At ballen går i alle retninger er noe man må forvente av en såpass mentalt ustabil Pokemon, men treffprosenten var mer enn høy nok for Nordberg 2.

Og ut i andre periode var det tydelig at Nittedal ikke hadde kondisen til å holde følge. Der de i første periode hadde vist pågangsmotet og oppfinnsomheten til en viril “Meowth” viste de nå lungekapasiteten til den tungt KOLS-rammede “Weezing”. I forsvar møtte de i tillegg en ugjennomtrengelig vegg, i og med at Jonas “Snorlax” hadde tatt seg til rette i feltet. Ethvert forsøk fra Nittedølingene på å drive til kurven førte uunngåelig til smerte, lidelse og angst. På dette tidspunktet var Nittedalspillerne så frustrerte at dommeren måtte true med utvisning om de ikke sluttet å komme med høylytt selvkritikk, en flott gest av en veldig søt dommer som også viste bekymring for om draktene til Nordberg var for glatte. Inn mot pause har Nordberg plutselig en 12 poengs ledelse, og muligheten til å stikke av med seieren var innen rekkevidde.

GandalfPotter
Bendik brukte pausen på å lansere sin fanfiction-teori om at Gandalf er Harry Potter som gammel til hoderystende Nordbergspillere.

I pausen var stemningen god, og enda bedre ble den idet Andreas “Ghastly” finner en moon stone i bagen til Matt. Som alle vet gjør nærværet av en moon stone Jigglypuffer spinnville og resultatet sier seg selv: en utvikling til den formidable Wigglytuff. Stakkars Nittedalspillerne som ruslet ut etter pausen, for etter tre minutter med klasking av Wigglytuffs enorme labb måtte de nedbrutt ta timeout for å “snakke om følelser”. Nå var ledelsen oppe i 20 poeng, og den skulle bare øke. Flere nydelige angrep fulgte. Det vakreste kom kanskje med fire minutter igjen da Are som vanlig galloperte fra alt av motstandere og mottok en millimeterpresis sprut fra Mirza “Wartortle”. Med åpen munn tok Are imot alley-oopen – gikk rett for toern – og travet glisende hjem. Og om ikke det var et klimaks Nordberg 2 verdig skulle det hele toppe seg idet tredje periode gikk mot slutten: Med fem sekunder igjen tok Christian en sterk retur og driblet av tre mann samtidig som han utviklet seg til Charmeleon. Så bråstoppet ildøgla, sendte fire mann feil vei før han utviklet seg til Charizard på kødd og senket en buzzerbeater. En ellevill sekvens som senket alle håp Nittedal hadde om å komme tilbake.

Den endelige stillingen ble 47-77, en maktdemonstrasjon av Nordberg 2 som både spilte glimrende basketball og utviklet seg som mennesker og Pokemon.

img_4665
Et basketlag som har drukket vinner-juice

Dagens Afrikapriser:

***** Matthew “Deplorable Jigglypuff”. Står fram som en leder under oppvarmingen når han skriker til alle som ikke løper fort nok. Leder også i kampen, særlig i 3 periode når Nittedal begraves. Hadde hatt 40 assist hvis Nordberg hadde satt lay-ups. Er i tillegg eneste Nordbergspiller med stemmerett i USA, noe som er utrolig aktuelt.

**** Christian “Charmander” og Mirza “Squirtle”: Mirza leverer en gyllen statline med dobbel-dobbel og knalluttelling i fire kategorier. Pusher på i fastbreakene og sliter ut Nittedal. Christians buzzerbeater i tredje periode er noe av det villeste som har skjedd på en Nordbergkamp, har også 16 poeng og er en ynkelig retur unna dobbel-dobbel.

*** Jonas “Snorlax”: 18 knallsterke returer, beinhard jobbing i forsvar og deler ut mer juling enn noen andre i ligaen. Har vokst til en spiller ingen i basket-Norge gleder seg til å møte. Spiller såpass mye til fløyta går at han traumatiserer en Sri-Lankisk tenåring med 0.4 sekunder igjen på stillingen 47-77.

** Didrik “Nidorino”: Eneste nordbergspiller gjennom historien som har vunnet alle kampene sine. Et umiddelbart vitamintilskudd med tvilsomme shortsvaner.

* Are “Ponyta”: En evighetsmaskin. Et av Nordbergs fremste angrepsvåpen for tiden er å la Are beine rundt og slite ut motspillerne som forsøker å følge han. Består av 70% melkesyre og 25% YT-shokoshakes, de siste 5% er sener og hud.

14915212_10157628826045705_1657574482816919370_n

Følg gjerne Nordberg 2 på Facebook og Instagram!

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.