Jokeren – Alain Nzeyimana

I Frøya basket finnes det mange gode basketspillere, både norske og importspillere.
En spiller som sjelden blir nevnt hverken i statistikker eller artikler er spiller nummer 10, Alain Nzeyimana.


Han spiller hverken mest eller minst, scorer ikke mye og tar ikke mest returer.
Han innehar likevel en viktig rolle i laget som for øyeblikket topper BLNO.
En spiller som kan gå inn og stoppe motstanderens beste spillere, gi laget energi og senke en trepoenger i ny og ne er uvurderlig for enhver trener. Alain er den spilleren.
Med 133 kamper for Frøya i både BLNO og 1. divisjon er han inne i sin 10. sesong i A-stallen, han er med bare sine 25 år en veteran på laget.  Han kom til Frøya som unggutt etter å startet med basketball i Ulriken.
Han gjør 4,7 poeng og drar ned 1,8 returer på 16 spilleminutter pr kamp. For en som bare leser statistikk er det ikke imponerende tall, men basketball er så mye mer enn bare tall.

Senest i helgen spilte han en jokerrolle mot Kongsberg Miners hvor han fikk i oppgave å stoppe Juan Ferrales. Juan Ferrales er i skrivende stund basketligaens mest effektive point guard. Han har en fysikk få spillere i Norge matcher og et dødelig skudd. Han har 24,8 poeng og 6,4 målgivende pasninger pr kamp.

I første møte mellom Kongsberg og Frøya spilte ikke Alain. Juan Ferrales gjorde 39 poeng, 10 målgivende og Kongsberg vant kampen.
I helgens kamp spilte Alain og skulle stoppe Kongsbergs fremste angrepsvåpen. 25 poeng og 5 målgivende pasninger ble fasiten og seier for Frøya. Alain gjorde i tillegg 11 poeng og tilførte et skadeplaget Frøyalag mye energi.

Alain har også tidligere i sesongen kommet av benken og bidratt til å vippe seire i Frøyas favør.
Mot Ammerud i åpningshelgen ble Frøyaspiller Edmunds Gabrans utvist tidlig og Alain kom av benken. Han satte tre trepoengere på rad og bidro med 11 poeng, han sørget for å sette Ammerud i fullstendig ubalanse. Ammerud så nok aldri Alain sitt sterke bidrag komme og ble rett og slett tatt på sengen.  En kamp som var jevnspilt til halvtid vant Frøya med 41 poeng, mye på grunn av Alain sitt bidrag, både med poeng men ikke minst hans energiske forsvarsspill.

Frøyaspiller og lagkamerat Håvard Flostrand beskriver Alain som en eksplosiv og svært energisk spiller med sin største styrke som forsvarer på motstanderens ballfører.

Frøyatrener Brent Hackman beskriver Alain som en spiller med et fantastisk vinnerinstinkt.
Han forteller videre at Alain aldri gir seg og spiller sin rolle til det fulle, en verdifull type.

Alain er en fantastisk spiller som publikum elsker, mye fordi han jobber knallhardt og stresser motspillere men også fordi han kommer inn som en joker.

mm

Forfatter: Alexander Løseth

Alexander Løseth spiller til daglig basket i 2. divisjon i Bergen. Han har tidligere trent aldersbestemte lag og driver også mye med generelt klubbarbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.