Nordberg 2: Hatkampen mot BI

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


Det var i den tid Matt “Jewmal Crawford” gikk omkring og sultet etter basketball, denne forunderlige sporten som ingen forlater før de har fått merker av den. Syv netter hadde han gått uten søvn, selv en potpurri av benzodiazepiner tillot han ikke å glemme det ubehagelige spørsmålet som hvilte på hans spede skuldre.

Totalt isolert tilbragte han dagene i sin 8m² leilighet på Røa. I mobilen satt fortsatt et ugandisk SIM-kort, så ingen på Nordberg 2 gadd å høre hvordan det gikk med han, de orket rett og slett ikke roaming-utgiftene. Uten venner var hans eneste trøst minesveiper, på middels vanskelighetsgrad. På stuegulvet tårnet det seg opp med tomme pakker av YumYum-nudler (Biffsmak). Kjære lesere, det var ikke et pent syn.

Sent en kveld, mens blader av samme farge som Bislet sine stygge drakter pisket han i ansiktet, fikk han nok. Han hev fra seg bæreposen med YumYum og falt ned på kne. “MIRZAA”, “MIRZAAAA”, skrek han ut i Oslo-natten mens han slo knyttnevene ned i asfalten utenfor Røa Senter.

Plutselig, med spranget til en drøvtygger som for det meste befinner seg i ørken, gresslandskap og savanner i Afrika, men også i Sørvest- og Sentral-Asia, hoppet han opp og løp mot 25-bussen, retning Lørenskog stasjon. Med sjåførens telefon forsøkte han å få tak i Bjørn Erik “Bjå”, en forsker av sjel og skjegg, men han var opptatt med å fiske manuskriptet til sin nye bok opp av en innsjø, godt hjulpet av sin portugisiske tjener/forlovede. “Faen da Bjå, du skylder meg for den gangen jeg masserte føttene dine etter Kongsvinger-kampen” tenkte Matt i det han hev seg av bussen på stoppet Nordberghjemmet. Herfra spurtet han opp til Nordberg Kirke, lirket opp kirkedøren med en av hårspennene til Lars “The Ring Player”, og hev seg over kirkebøkene.

“1995”… “1990” … Han bladde seg bakover i fødselsregistrene. Plutselig, i sidene rundt midten av 80-tallet, ish, lå det et eget notat. Med de myke hendene hans børstet han bort støv og altergutt-flekker fra notatet. Foran han sto nå svaret, sort på gulhvitt. Det var svaret han hadde fryktet, men han ble semi-erigert av å endelig vite. “Fy faen” mumlet han for seg selv, så ikke gud hørte det.

Matt “Jewmal Crawford” hadde lenge mistenkt at det var noe galt med Mirza “Skuddene fra Sarajevo”. Bare navnet skurret, “Mirza”, ikke var det helt norsk, ikke var det helt syden. I tillegg kunne ikke Matt forstå hvordan noen så tilsynelatende snill og hyggelig kunne være så god i basket. Selv trente han rundt 15 timer i døgnet, men det var fortsatt ikke nok til å ta igjen Mirza sitt ville PPG-snitt. Mistanken ble ytterligere styrket da han observerte at Mirza aldri brukte toalettfasiliteter, og at han formerte seg ukjønnet, ved hjelp av binær fisjon.

I notatet sto det følgende: Mirza heter ikke egentlig Mirza, han heter MRSA. Han ble utviklet i kjelleren til Rikshospitalet en gang på 80-tallet, en gul stafylokokk som skulle være resistent mot forsvarsspillere. Opprinnelig skulle han destrueres etter eksperimentet var ferdig, men forskeren, “faren”, tok han med hjem og oppdro han som et vanlig menneskebarn.

Heldigvis for Nordberg 2 skulle det vise seg at Norges Basketballforbund ikke har noen regler som hindrer gule stafylokokker fra å spille i 4. divisjon, derfor møtte både Matt og Mirza opp til hjemmekampen mot BI Athletics. Nordberg måtte derimot klare seg uten Jonas «Ballbjørnen fra Berghain» som var i Spania for å besøke Timeshare-kjæresten sin. Christian «Den keltiske Ronaldo» steppet derfor inn i starting five, omsider tilbake fra en hissig skulderskade. BI på sin side hadde brukt 46 millioner på nye spillere i sommer, godt hjulpet av deres hovedsponsor «Pappa», som hadde betalt store summer for å få reklameplass på BI-draktene.

Med Michele Ferrari sittende på BI-benken når Nordberg-spillerne ankom hallen var det liten tvil om at det var en testosteronfylt batalje som ventet. Bedre ble ikke situasjonen av at Nordberg 2s faste trener, Bendik «Coach», hadde pådratt seg en kamps suspensjon på grunn av et lydopptak som lakk ut tidligere i uken. På opptaket kaller han Nordberg 2-spillerne for «en gjeng med blaserte hipstere» og hevder at «de kun treffer på 50 prosent av åpne layuyps». Bendik var derfor blitt erstattet med en papirlapp som viste når spillere skulle byte inn og ut. Heldigvis for hans del er de fleste spillerne på Nordberg 2 godt vant med aktiviteter hvor man gjør noe inn og ut 😉

Nordberg 2 starter bra og penetrerer gang på gang BI sine sprekker. Christian «Den keltiske Ronaldo» bistår Lars «The Ring Player» under kurven og sammen tar de kampens åtte første returner. Samtlige spillere viser samme intensitet som mot Nittedal og når en fjerdedel av kampen er over har BI blitt begrenset til åtte fattige poeng. Hubrisen beginner så smått å boble på Nordberg-benken, en bobling som skal straffe seg utover andre periode. BI Athletics (det står «Lions» på draktene deres, men nå er vel løver ganske atletiske, så det gir jo på sett og vis mening) finner ut at man får poeng hvis man putter ballen i kurven, og som sultne hedgefond-eiere svindler de gang på gang ballen bort fra Nordberg. Bjørn Erik «Bjå», dekket av fuglebæsj etter å ha brukt hele forrige uke på å trene opp et par duer til å sitte i sekretariaet, byttes inn i et forsøk på å demne opp, men det renner inn BI-«money shots» fra alle kanter.

Pausen er kun sekunder unna i det Lars river ballen ut av klamme BI-hender og sender den videre til Matt som halvt liggende, halvt stående, sender avgårde en klassisk Nordberg 2 buzzer-beater. På halvt norsk, halvt swahili, skriker han ballen oppi kurven. Det er pause og Nordberg 2 leder 46-41.

chris
Christian flyr høyt, men bønnestengelen til BI flyr enda høyere. Are chiller. Kun fem poeng skiller lagene inn til pause.

Tredje periode starter og BI går energisk ut, men den usynlige hånden er på Norberg 2 sin side denne søndagen. Mirza «Skuddene fra Sarajevo» går bananas fra 3-poengeren. BI-spillerne løper rundt som forvirrede gullgåser, de har kun lineære funksjoner på pensum og forstår ikke hvorfor Mirza får tre poeng når han skyter fra bak den buede linjen. Are «DeAre» volleyballer inn sine to første poeng. Herman «Lil’ Swish» gjør det samme, men han velger klokelig å holde seg innenfor basketballsportens rammeverk. Andreas «Hvit Manute Bol» er som vanlig totalt inkompetent foran kurven, men han gjør opp for seg med tre blokker. Så langt denne sesongen snitter han på flere blokker enn poeng, noe som er litt morsomt, men mest trist :'(

I fjerde periode synker BI-yachten helt ned til bunns. Til tross for feilproblemer på Christian og Lars åpner Nordberg perioden med en 11-4 streak. Når kampen er over står det 83-60 i Nordbergs favør på tavlen. En historisk seier, for første gang har Nordberg 2 flere seiere enn de har tap. Vi lar dette seiersbildet dekke de neste 1000 ordene:

gutta

Kampens afrikapriser:

***** Afrika-prisen: Mirza «Skuddene fra Sarajevo». 31 poeng, fem treere. Holder Nordberg 2 inne i kampen hele 2. periode.
**** Madagaskar-prisen: Cougaren på Marienlyst Café. Dårlig til å tappe øl, flink til å komme med oppmuntrende ord.
*** Kapp Verde-prisen: Christian «Den keltiske Ronaldo». Gang på gang måtte BI-spillerne se noe rødt og vakkert fyke forbi i blindsonen.
** Komorene-prisen: Hele laget sine evner på free throws. 15 av 28! (17 av 28 hvis Mirza og Lars ikke begge hadde tråkket over straffestreken)
* Gran Canarias ærespris: Are «Goldenboy». NEKTER å ha beina på bakken når han skyter. Tipper inn alt som tippes kan.

15003250_10157666296415705_842788665792653269_o
Stats
mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.