Thriller i Tromsø: Tromsø Storm 82 – 79 Nidaros Jets

Den hvite jula er over i Tromsø: for å komme seg opp til Tromsøhallen måtte man trosse dårlige kjøreforhold med slush på veiene, men som alle som gjorde det fant ut, var det verdt det. For en spennende og underholdende kamp!


Først av alt: det er underholdende å dra på basketballkamp i Tromsø. Det ville vært en tragedie om Tromsø Storm rykket ut av BLNO. De er et av få lag i Norge som greier å lage et ordentlig kamparrangement. En stor gjeng er med på å få BLNO-sirkuset til Tromsø å gå rundt: alt fra statistikkførere til kioskpersonell og folk som er med å sette opp kanskje Norges kuleste basketballbane. Alt fra utseendet på billetten til antall moppere under hver kurv er tilfredsstillende. Speaker, oversikt over statistikk, publikum og det meste fungerer på en Storm-kamp. Det eneste negative å si er at det er kaldt i Tromsøhallen, så kaldt at dommer Kjell Løvold fikk nei til svar da han spurte om han kunne låne jakken min (han fikk kanskje ikke juleønsket sitt oppfylt av Macron om varme dommerjakker).

dommere
Dommerne, fra venstre: Finn Szczesny, Kjell Løvold og Sturla Sand

Det er imidlertid ikke bare selve rammen rundt kampen som er morsomt med Tromsø Storm-kamper, det er mannskapet. Unge spillere som Johannes Lange og Audun Bangsund er direkte underholdende å se på. Audun Bangsund satt lagbeste 18 poeng, og scorte mange viktige poeng i sisteperioden av kampen – CLUTCH performance som man sier på godt norsk. Johannes Lange er en utrolig underholdende spiller, med så imponerende moves at man ikke klarer å la være å bli begeistret. Ren underholdning.

BANGBANG
#15, Audun Bangsund

Nidaros Jets kom til Tromsø med kun 6 spillere, og ingen trenere. Det virket rart da det ble annonsert over PA-anlegget at Luke Jenkinson var Nidaros Jets’ trener, uten at han var der selv. Ellers består Nidaros Jets, i likhet med Tromsø Storm, av mange unge spillere som hadde valgt å bli hjemme i romjula. Allikevel ble det en meget jevn kamp, der Nidaros Jets faktisk ledet mesteparten av kampen. Kenneth Webb var lite fornøyd med sine egne gutters innsats: «STOP BEING SOFT!»

Webb
Kenneth Webb

Hver gang Storm så ut til å ta innpå Nidaros Jets var det alltid en 3-er som kom i retur med Simon Midtvedt, Evan Roquemore eller Simen Rekdals signatur på. Det hjalp heller ikke at både 3-ere og åpne layups ikke falt for hjemmelaget.

“Why do we only shoot 3s? Get to the basket”, – Kenneth Webb

Earl Simba var som vanlig i rute til å få en dobbel-dobbel med poeng og returer for Nidaros, men etter at han fikk en tilbakekommende skade i kneet sitt sluttet han å dominere returtagingen som han vanligvis gjør. Dessuten var det et heltent Tromsø Storm som kom ut av garderoben etter pausen midtveis, med et fullbanepress som, om det ikke virket kjempebra, i alle fall viste at Tromsø virkelig ville ha denne seieren. Til og med tilskuerne ville ha seieren skikkelig sterkt. Så sterkt at det grenset til det direkte usportslige. Ikke bare kom det rop med «CHOKE! CHOKE! CHOKE!» da Evan Roquemore skulle skyte straffer for Jets (3 straffer etter at han ble feilet på et 3-poengsforsøk), men da han bommet på de to første kom det full applaus og heiarop fra tilskuerne. Usportslig eller ei, det er direkte forfriskende å komme til en hall der publikum virkelig er med i spillet.

Se flere bilder fra kampen her: https://www.facebook.com/KurvballNO/photos/?tab=album&album_id=1446500015383255

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.