Nordberg 2: Bortekamp mot Vålerenga 4

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.

Og du skal legge dem i en kurv og bære dem frem i kurven, og lede frem oksen og de to værer (Eksodus 29:3)

Oksen er naturligvis Nordberg 2s egen Matt «Jewmal Crawford» Oxman, og de to værene er like naturlig de to «Ballbarbarene fra Berner», Jonas og Lars Gjesvik. Men, i motsetningen til det bibelen forutså, så er det ikke disse spillerne som legger den i kurven tidlig i Nordberg 2s kamp mot Vålerenga 4. Nei, det er Are «Goldenboy Retriever» og Herman «Lil’ Swish» som ordner poengene. Gang på gang løper de fra sine tregere, tjukkere og mer skallede kollegaer fra Vålerenga før de enkelt «legger barnet i krybben». Innen supporterne har fått satt seg ned på tribunen har Nordberg 2 allerede gått opp til en 18-8 ledelse, Vålerenga 4 tar sin første timeout.

img_4851
Jesper «AirBnb Jordan» gjør det klart at noens kulhet skal dø denne førjulssøndagen i en underjordisk idrettshall på Helsfyr.

Spol tilbake en drøy halvtime. Et Nordberg 2-lag duftende av svor, skam og fentanyl kommer traskende i hallen. Et to-dagers julebord hadde gått hardt utover laget; syfilis var nå utbredt, i tillegg manglet Mirza «Skuddene fra Sarajevo» pga. en lukrativ platekontrakt, et resultat av en rørende versjon av «Unbreak My Heart» fremført på Bør & Børsen. Likevel klarte Bendik «Coach» imponerende nok å mønstre 9 noenlunde oppegående spillere til denne kampen, og i siste minutt kommer han bærende inn på nummer 10, Bjørn-Erik «Bjå», som «Coach» fant i en avløpskum på Abildsø drøye 40 timer etter julebordet.

img_4849
Alvorlig stemning på Nordberg 2s julebord.

«Er dere hvite?» spør Andreas «Hvit Manute» den eneste asiaten på Vålerenga 4. Heldigvis for stemningen i hallen tror Vålerenga-spilleren at spørsmålet omhandlet draktfarge og ikke hudfarge, for første gang kan dermed Nordberg 2 sette i gang sin oppvarming uten at en potensiell politisk konflikt ligger i luften. Nevnte oppvarming blir et rent dunkeshow – kurvene i hallen er drøye 5cm høyere enn vanlig, dette gir Lars «The Ring Player» og Christian «Den Keltiske Ronaldo» motivasjonen de trenger til å gang på gang «legge presangen under treet».

Spol frem igjen til etter Vålerengas timeout er over. Nordberg 2 går inn i en periode som fra nå av kalles «Den store depresjonen». Fra slutten av  1. periode til midten av 3. periode putter Nordberg 2 ballen oppi kurven kun to ganger. På andre siden av banen skaffer ManBun#1 og ManBun#2 Vålerenga en ledelse på over 20 poeng. Matt «Jewmal Crawford» pleier vanligvis å prestere godt mot spillere med bun, men hans nye hobby, veving av Palestinske tepper, har gjort hendene hans om til små kopparrede kroker, ubrukelige til å spille basketball med.

fullsizerender

De eneste lyspunktene i denne perioden er den store mengden innuendo Bendik «Coach» ufrivillig kommer med, basert på at Vålerenga har en spiller med nr. 69, et nummervalg som forøvrig alltid roper «moro på utsiden, klinisk depresjon på innsiden». «De som får 69 går rett på fast-break» og «pass på at dere ikke får 69 inn bakveien» er noen av høydepunktene.

img_4858
Bendik «Coach» viser hvor flink han har blitt til å tegne øyne. Jesper «AirBnb Jordan» er ikke imponert. Matt «Jewmal Crawford» har klippet seg. 

Julen er som kjent miraklenes tid, men noe mirakel skjer aldri og Nordberg 2 taper kampen 61 – 38. Likevel, mot slutten av tredje skjer det noe som Bendik «Coach» har ventet på lenge – en ny line-up finner formen. «Coach» har lenge drømt om å få en ny second-unit på høyde med den legendariske Partylineupen™, som i sin tid terroriserte motstandere. En rekke utskiftninger av spillere har gjort at benken til nå har vært en broket forsamling av rollespillere, men mot Vålerenga tar omsider Den Nye Partylineupen™ form. Bjørn Erik «Bjå» dirigerer spillet med rolig hånd, Christian «Den Keltiske Ronaldo» og Jesper «AirBnb Jordan» supplerer med hissige kutt. Bakerst nekter Andreas «Hvit Manute» og Didrik «Der Böse Junge» samtlige Vålerenga-spillere rom både på herberget og i stallen. Selv om det ikke er nok til å ta igjen Vålerengas monumentale forsprang, er det nok til at Nordberg 2 går inn i et januarvindu uten et desperat behov for å hente forsterkninger. De tolv millionene styret hadde tenkt til å bruke på å gjenopplive karrieren til John Carew spares dermed til neste julebord.

Kampens afrikapriser:

***** Afrika-prisen: Herman «Lil’ Swish». Nylig godkjent elektriker, mer enn godkjent basketballspiller.
**** Nilen-prisen: Jesper «AirBnb Jordan»: Solid stats-linje på kort spilletid. Snapper fem baller fra klissete Vålerenga-hender.
*** Kongo-prisen: Jonas «Ballbjørnen». Scorer for første gang flere poeng enn sin bror. Er nå enearving til Gjesvik-imperiet.
** Zambezi-prisen: Didrik «Der Böse Junge». Ny personlig rekord med fem poeng.
* Limpopos ærespris: Are «Goldenboy». Lagde egen rødkål til julebordet. Og surkål.

15440389_10157816707530705_156878961908917519_o


mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.