Nordberg 2 – Persbråten 4

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i livet på bunnen av det norske seriesystemet.


Det var dagen alle supportere og fans av Nordberg 2 hadde gledet seg til hele året: Nordberg 2s sponsordag presentert av Ringnes™, “Putt den i ringen og putt i deg en Ringnes”. Forbundet hadde ristet i sin magiske hatt og for en gangs skyld kommet opp med et fornuftig tidspunkt for å spille basket; 1630 lørdag ettermiddag. Som vanlig tolket halve laget dette som grønt lys til, som i Hermans ord, “Bli sølt så mye rødvin på at han måtte dra hjem”.

bjrø.png
En sjeldent fyllesyk Bjørn i garderoben før kamp

I kommentatorbua var det sjokktilstander når spillerne kom inn på banen. “Hva er dette?” skrek Jon Herwig Carlsen idet den ene spilleren etter den andre krøp inn i hallen. “Bjørn ser ut som han la seg for en halvtime siden, Herman stinker rødvin… Og har Thomas på seg de samme klærne som i går?”. Inn i hallen haltet Lars, som hadde vært ute og tråkket over i samme slengen og ikke var innstilt på å spille i det hele tatt. «Den fjerde Gjesvik”, Jonas, var hakket bedre, men også han hadde varige mén og sterkt nedsatte evner. Gårsdagens bytur var sponset av utestedet Blå,  og styrets avgjørelse om å bli sponset av utesteder og ølmerker viste seg igjen å være risikabelt. Heldigvis hadde det som alltid vært en fantastisk kveld på Blå, utestedet som aldri skuffer. BLÅmandag? Yes, please!  Det var ved tip-off faktisk bare tre funksjonsfriske spillere til stede – Christian, Matt og Andreas. Alle som følger Nordberg 2 vet at å kalle den trioen for funksjonsfriske er å tøye strafferettslig tilregnelig-strikken vel langt.

Som ventet var Nordberg fryktelig treige fra starten, og Persbråtenspillerne fikk brukt sin overlegne erfaring til å stoppe alle angrep. Om guttene hadde tråkket i tack-it før kampen vites ikke, men det er helt klart at tack-it er den suverene løsningen for å feste dine papirer til veggen; “fack it, bare tack-it”.  Med to minutter igjen av første periode hadde Nordberg satt ynkelige to poeng. Matt “Gazellen” strødde pasninger i alle retninger, men skuddene spratt feil vei og Persbråten dominerte returene. Når trener Bendik ankom hallen med tre minutter igjen av første periode var stillingen sjokkerende 2-7 til gjestene fra Hovseter.

kamp
Bendik ble møtt av stor jubel når han ankom hallen, men jubelen stilnet raskt når det viste seg at det var hans syv år gamle alter-ego «Lotte» som satte seg på benken. Den rosa notatboken inneholdt bare Markus & Martinius-fanfiction, og timeoutene ble brukt på å diskutere hvem som var kjekkest av de to.

Hans første trekk var å hive inn på den multihandicappede Lars, sammen med Andreas og Bjørn. De to luringene hadde til da hatt rollen som provisorisk støtteapparat. Som sekretariat stilte Bjørn, som fortsatte det storslåtte comebacket fra helgen før. Han hadde det siste året ligget lavt etter å ha blitt jaktet av Mossad over hele Europa for deltidsjobben han hadde hatt hos sin mor, Bente Mengele, men var nå tilbake på basketbanen. Som trener startet Andreas “Smells like Team Spirit” Dahl, som hadde så attraktive gener at Gran Canaria kriminaliserte abort. “Det er i tilfelle Andreas kommer hit på ferie, bare for å være på den sikre siden”, hadde øyrikets president sagt i en pressemelding mens han slikket seg om munnen.

Ingen kommentar

A video posted by Nordberg Basket 2 (@nordbergbasket2) on

Det var tydelig at å sitte på benken hadde vært et krasj-kurs i basketfilosofi, for begge spillere markerte seg umiddelbart som to av basketverdens store tenkere. Bjørns tese om å skyte via plata var banebrytende, og Andreas postulerte selvsikkert at det å ta egne returer var en god måte å beholde ballen. Når det virkelig kniper kan en god tanke gjøre susen for et lag som sliter, for som det gamle slagordet går “Norli, stedet med de gooode bøkene”. Etter første periode var det helt jevnt, 9-9 var stillingen.

Andre periode gikk marginalt bedre for Nordberg, som fikk puttet litt Rockstar™ i Christian og Thomas. Rockstars motto om å være en taste av awesome viste seg å stemme når de to hingstene fikk uante krefter. Persbråten ble sprengt der de to pumpet seg inn og ut av feltet med energien man kun får av å nesten-døgne og drikke masse Rockstar. På basketbanen gikk det heller ikke bra for ridderne fra t-banens linje 2 Østerås, Nordberg krøp sakte opp i ledelsen, og fram mot pausen så Persbråten andpustne, slitne og støle ut.

Nordberg 2 hadde i forkant av sponsordagen mottatt en forespørsel fra McDonalds om en av spillerne var til salgs. Etter lange styremøter til langt på natt ble styret enige – Mirza “Chicken McBuckets” kunne godt ofres og ble skippet ned til McDonalds Storgata for indoktrinering. Til pause dukket en 115 kg tung Mirza opp med et ansikt som lyste vinnervilje og type 2-diabetes. Resultatet viste seg umiddelbart utpå banen hvor den frityroljeduftende ballkrigeren vartet opp med den ene McDreamShake etter den andre, så motspillerne ble spinnville og øre. Produktive minutter på banen vekslet med deilig McFlurry på benken, mmmmm nam! Mirza smilte tappert der han helte nedpå den ene melkedrikken etter den andre og avfeide alle bekymringer om at han led av ekstrem hold. “Det går bra gutta!” gliste han, og ga tommel opp mens han holdt seg for siden. “De kaller meg ikke “Bradley Happy Beal” for ingenting! Og Happy Beal var virkelig i storslag denne ettermiddagen, vanvittige ni treere på en halv kamp er kanskje Nordbergs mest dominerende forestilling noensinne. Tommel opp Mirza! We’re Loving It™.

untitled.png
Bendik leser kjærlighetsbrevene han skrev til Christian Strand som «Lotte». Senere på kvelden forsøkte han å starte slåsskamp på Marienlyst cafe i et mislykket forsøk på å imponere «gutta»

Nå var spørsmålet bare hvor stor ledelsen kom til å bli. De siste to periodene sluttet Persbråten helt å prøve, og Nordbergspillerne markerte seg på hver sin strålende måte. Herman måtte ha den appelsinen, mann! Hele 14 returer og fire mistede tenner for mannen som trodde det var en enorm Jaffa-appelsin som spratt rundt på banen. Christian “Tea-bag” var den Nordberspilleren som solgte desidert mest te den lørdagen, besøk Kusmi te på CC-vest hvis du er i humør for en deilig te-bag fra Ullerns blideste. Jonas “Gjesvik nr.4” blokket hele tre skudd, ikke ulikt hvordan Vademecum blokker dårlig ånde, tenker du kanskje? Helt riktig, så kjøp Vademecum da, ditt illeluktende fjols. Thomas gjorde som vanlig en innsats over hele banen, han er virkelig et allround verktøy. Og når man er inne på allround verktøy, la oss ikke glemme vår sponsor, hammeren. «En hammer, mer enn en hammer». Matt strødde pasninger som nordmenn over hele landet strør Aromat på maten. Og hvem kan vel klandre de? “Jeg er ikke kresen, jeg liker all slags Aromat”, som Matt sa i et intervju etter kampen. Lars “Den verste Gjesvik” sitt eneste bidrag var derimot å fortsette jobben som nevemagnet der han ble forsøkt albuet i ansiktet av en illsint Persbråten-spiller, la oss håpe de treffer neste gang! Sluttsignalet gikk og Nordberg vant 70-25 i det som til slutt ble en fullstendig dominerende seier. Neste kamp er et skikkelig hatoppgjør mot Bislett. For å unngå konflikter mellom de to supportergruppene er starten satt til 09:00 lørdag morgen, tidenes verste kamptidspunkt.

stats

Afrikaprisene:

Nelson Mandela-prisen: Mirza. 34 Poeng! 12 Steals!! 9!!! Treere!! Like mange treere som det er utropstegn i denne hyllesten til en spiller som gjorde alt sammen på en halv kamp!

Kofi Annan-prisen: Herman: 14 returer og en ny returkonge er kronet. Er godt inne i sin klart beste sesong i Nordbergtrøya

Desmond Tutu-prisen: Andreas: Fikk brorparten av minuttene til en skadet Lars, og spørsmålet er om han noensinne kommer til å gi de fra seg. «En fryktelig intelligent spiller» kom det fra en godt beruset Matt senere samme kvelden.

Wangari Mathai-prisen:  Jonas: Bommet på en del lay-ups, men det er eneste kritikken mot det som igjen er en knallsterk statlinje. 13 returer, 5 steals og 3 blocks for et defensivt monster

Tunisias nasjonale dialogråd-prisen: Bjørn: Fortsetter comebacket med å sette en treer og ta syv returer på kritiske tidspunkter i kampen. Var også den på banen som var mest fyllesyk, noe som ikke var tydelig under kampen men som ble veldig klart når han sovnet på vors senere på kvelden.

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.