Nordberg 2: Hjemmekamp mot Bislet 2

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.

Du må ikke tåle så inderlig vel,
trepoengere fra Infinity-Kjell.

Slik lyder ordene fra krigspoeten Arnulf Øverland, og det var ingen tvil om at det var nettopp en krig som skulle utkjempes lørdag den 28. januar i Marienlysthallen. Dagen etter holocaustdagen skulle ett av to lag oppleve sitt eget holocaust, men ville det bli alt-righterne fra Bislet 2 eller de hyggelige guttene fra Nordberg 2? Klokka 0900 skulle avgjørelsen falle.

Det var lyse dager for Nordberg 2. Laget kom rett fra sterke 70-25 mot Persbråten Geriatri 4 og ferske sponsorkroner tillot dem å etablere en research-avdeling som skulle finne NBA-triks å bruke mot Bislet. Dessverre skulle det vise seg at research-avdelingen besto av katten til Andreas «Hvit Manute», og den snakker ikke menneskespråk.

research
Nordberg 2 research hard @ work

Bendik «Coach» så likevel fin ut i steget da han kom tuslende inn i hallen, rett fra en «hvit måned» hvor han utelukkende hadde brukt ren ukuttet colombiansk. Like fin var ikke Matt «Hot Fire» «Jewmal Crawford» som nå etter eget utsagn var «høysensitiv» og måtte hvile på utstyrsrommet etter at Bislet-spillerne ropte «snowflake» til han. Bislet på sin side manglet «Infinity-Kjell», noe som var litt dritt fordi jeg hadde allerede skrevet innledningen til dette referatet og nå funker det ikke helt lenger, men jeg gidder ikke fjerne det. Nordberg 2 mønstret det de kunne av spillere – ti flotte cis-menn gjorde seg klare til kamp, i tillegg til Pelle «The Rim Job» og Greger «Bilbo Basketbaggins» som bemannet tribunen. Men, én spiller manglet fortsatt når det kun var 30. minutter igjen til kampstart. Mirza «Skuddene fra Sarajevo» var ingen sted å se. Etter den legendariske kampen mot Persbråten hvor han drainet ni treere hadde han begynt å oppføre seg merkelig. Dagene etter kampen postet han flere Facebook-statuser som hintet om en grandios selvoppfatning.

mirz

Skjermbilde 2017-02-02 kl. 13.03.08.png

Det ble besluttet at den Nordberg 2-spilleren med størst psykologikompetanse skulle kjøre til Hasle for å hente Mirza. «Jeg har snart en master i statsvitenskap» sier Lars «The Ring Player» til ubehagelig stillhet. «Jeg har en bachelor i psykologi» sier Andreas «Hvit Manute» til hånende latter fra Bjørn «Isaiah Bjå» som har en master. Etter å ha gjennomsøkt bagen sin etter, sitat, «den beste kjøre-mixtapen ever», kommer Bjå seg til slutt av gårde.

Vel fremme på Hasle er det ingen respons når han trykker på Mirza sin «call for b-ball»-ringeklokke. Heldigvis for Nordberg 2 er Bjå tidligere barneraner og godt kjent med brekkjern. Inne i leiligheten, i et rom opplyst av stearinlys og flimmeret av sankthansormer,  finner han Mirza henslengt i en trone støpt av ni basketballer. Håret hans har blitt grått og han lukter av Hold-It™ ost & skinke. Bjå forsøker å få han ut av tronen med brekkjernet, men mørke krefter holder han tilbake. «YOU HAVE NO POWER HERE!» roper han. Det var nå tydelig at Nordberg 2 måtte klare seg uten «Skuddene fra Sarajevo» denne morgenen.

Kampen var i gang og de to lagene går rett i lysken til hverandre. Jonas «Ballbjørnen fra Berner» brummer under kurven og sikrer Nordberg flere tidlige offensive returer.«Jeg valgte feil Gjesvik» mumler kjæresten til Lars «The Ring Player» for seg selv på tribunen. Thomas «Luremannen» tar over skytter-rollen til Mirza og banker inn en tidlig treer, men på andre siden av banen sliter de blå både med mid-rangen og treere fra Bislet, hele første halvdel blir en derfor kamp for å holde tritt. Are «Goldenboy», Christian «Rose-Goldenboy» og Herman «Lil’ Swish» går stadig på seige løp for å tvinge frem fast-breaks, men Bislet har alltid en eller annen smålubben fyr som henger igjen i forsvar. Idet Bislet ser ut til å rykke ifra får vi servert et klassisk Nordberg 2-play. Bjå kommer seg igjennom sonen og legger en lissepasning til Jonas som med utsiden av foten vipper ballen opp i hendene før han legger den i kurven. Naturligvis ikke helt etter reglene, men dommeren lar seg blende av det vakre spillet og lar det gå. I stedet er det Bislet som hisser på seg dommeren i et forsøk på å omgjøre Roe v. Wade fra benken. Matt legger den tekniske straffen og seieren er på skuddhold for Nordberg 2 til pause.

Andre halvdel fortsetter i samme lende. Nordberg 2 er hele tiden med i kampen, men klarer ikke ta over ledelsen. Idet Andreas «Hvit Manute» (etter en saftig blokk) og Didrik «Der Böse Junge» går av banen i begynnelsen av fjerde periode er nå hele starting five på banen igjen. Forspranget til Bislet var på åtte poeng, det skulle bli «furious five» sin oppgave å hente dem igjen. Etter et par turnovers for å varme opp går de løs på oppgaven. Thomas og Matt drainer hver sin treer, Lars legger oppi de to siste. Nordberg 2 er kun to poeng bak, men i et psykotisk øyeblikk glemmer samtlige Nordberg-spillere å spille forsvar. To brunskjorter har sneket seg inn bak og «The Stig» legger oppi to enkle poeng. Nordberg trenger nå et four-point play.  «Coach» caller timeout og hvisker ømt til Thomas «Luremannen»: «draw the foul like one of your french girls». Med kun to sekunder igjen trekker Thomas opp en treer og blir feilet i skuddforsøket! Ballen teaser ringen, men bestemmer seg for at den har «vondt i hodet» og hopper ut igjen. Bendik «Coach» caller en ny timeout og setter opp et klassisk Nordberg 2-play: treffe to straffer, bomme den siste, og så se hva faen Lars «The Ring Player» finner på. Under enormt press og med alternative facts haglende fra Bislet-benken drainer Thomas likevel de to første. På den siste straffen drainer han også bommen, men ballen ramler rett ned i svette Bislet-hender :'( Nordberg 2 taper 51-49 og er nå avhengige av andre lag for å kunne score bronseplassen :'(

Dagens Afrikapriser:

***** Afrikaprisen: Christian «Den Keltiske Ronaldo»: Tar Nordberg-pause med fem feil og 13 poeng, skal nå til Irland for å finne røttene sine.

**** Roger Mila-prisen: Bjørn Erik «Isaiah Bjå»: Trives som alltid godt mot Bislet. Ikke redd for å ta kontakten i painten.

*** Jay-Jay Okocha-prisen: Matt «Jewmal Crawford»: Farlig nærme en triple-double (igjen).

** Samuel Eto’o-prisen: Jonas «Ballbjørnen fra Berner». Utvikler stadig sitt spill på finurlige måter, har nå blitt en heftig skuddblokker.

* Ali Dias ærespris: Thomas «Luremannen». To viktige treere og intens løping. Får kun ærespris fordi han nettopp var borte dritlenge og nå reiser bort igjen.

Stats:

stats

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.