Nordberg 2: Hjemmekamp mot Vålerenga 4

Bloggen Igodevennersblag er historien om Nordberg 2, en samling venner som startet et basketlag uten å ha spilt en eneste basketkamp i sitt liv. Bloggen publiseres på Kurvball for å gi et humoristisk innblikk i hvordan livet er på bunnen av det norske seriesystemet.


«Prinsessen ingen kunne målbinde» mumler Lars «The Ring Player» mens han skuer utover Vålerenga 4 sin oppvarming. Etter at den zygoten som er Nordberg 2 hoppet ut av basketballens vulva har laget pløyd over alt av motstand som Østlandet har å by på. De har skjendet Skjetten, besudlet Bislet og penetrert Persbråten, men i Bendik «Coach» sin lille sorte bok var det fortsatt et navn igjen: Vålerenga 4. Skulle den Herrens dag søndag 12. februar bli dagen?

Morgenskodden ligger tjukk i Marienlysthallen når Nordberg-laget kommer inn. Til tross for det edruelige kamptidspunktet 13:00 var det få spillere som var i brukbar forfatning – Mirza «Skuddene fra Sarajevo» sin tantriske oppvarming i hjørnet var det eneste provet på at Nordberg 2 er et lag med solid fysisk kapasitet. På vei til kamp hadde det oppstått dramatikk: Greger «Bilbo Basketbaggins» responderte ikke på en kavalkade av telefonanrop fra Lars «The Ring Player». Det ble besluttet at Lars, Bjørn «Él Piano», Andreas «IguoDahla» og en skadet Jesper »AirBnb Jordan» måtte kjøre og hente Greger, som ifølge basketballforbundet sine nettsider hadde blitt observert naken på Sandaker Cafe i løpet av natten. Etter høy spilling av Nordberg 2s lagsang, «Timber» av komponistene Pitbull og Ke$ha, kommer Greg til slutt løpende ut av Bjølsen Studentby med tubeost i hånden. Dronningen i Nordberg 2s sjakkbrett var klar til kamp til tross for to timer søvn.

greg
Greger «Bilbo Basketbaggins» inntar karbohydrater på vei til kamp.

En rødfarget sky var det likevel på Nordberg-himmelen, Christian «Den Keltiske Ronaldo» var ettersøkt for å ha lekket turnover-stats og for å ha begått utukt mot Persbråten 4. Han hadde søkt tilflukt på den norske ambassaden i Dublin og var derfor utilgjengelig til kamp:

skjermbilde-2017-02-14-kl-15-30-45

Kampstart er rett rundt hjørnet og dommeren holder tre fingere opp i været for å vise hvor mange pils han drakk i går. Didrik «Der Böse Junge» pisker det siste ut av oppvarmingen før Nordberg-laget samler seg rundt sin pater familias, Arket™. Bendik hadde «noe ugjort» på Kongsberg Våpenfabrikk og hadde derfor overlatt manageransvaret til Arket™, med «AirBnb Jordan» som assistentmanager og mental coach. Starting five,  Mirza «Skuddene fra Sarajevo, Matt «Hot Fire» «Jewmal Crawford», Herman «Lil’ Swish» og de to «Ballbarbarene fra Berner», Lars og Jonas, tusler ut på banen.

skjermbilde-2017-02-14-kl-15-29-58
Arket levner ingen tvil om hva som skal skje i andre periode. Party.

Allerede fra start er det tydelig at kampen er av det fysiske slaget. Etter to minutter må dommeren hente en usportslig feil opp fra lommen. Herman «Lil’ Swish» får kjenne albuen til nr. 33 på Vålerenga. Nr. 33 bedyrer sin uskyld og hevder at Herman «oppsøkte albuen». Hvem i helvete oppsøker en albue? Sadomasochister? Dermatologer opptatt av tørre albuer? For en påstand, helt klart fake news. Vålerenga 4 går opp i en tidlig ledelse takket være nr. 13 «douche sidecut» og nr. 14 – en hvalross (uten skjeggvekst) av en mann som «Ballbarbarene fra Berner» og Andreas «Hvit Manute» må slite med hele kampen. Arket™ har heldigvis forutsett denne utviklingen og svarer med å hive innpå den mellomstore mammabjørnen og den bittelille babybjørnen. Bjørn Erik «Brain Drain» sentrer ballen med presisjon til Bjørn «Él Piano» som på sedvanlig vis drainer en treer via banken. Til første pause er Nordberg 2 kun få poeng bak.

img_5062
Pressebilde av nr. 14 på Vålerenga 4, hentet fra arkivene til Vålerenga Vertshus.

Fra start av i andre quarter hiver Arket™ inn Greger «Bilbo Basketbaggins» på banen. Alle som har fulgt Nordberg 2 i disse årene vet hva dette betyr: Partytime og fullbanepress. Full av tubeost og oppgulpet strawberry daiquiri skrider han til verket. Uheldigvis for Greg er ikke de fire andre spillerne med på presset. Han ender derfor med en statlinje på 0,0,0,0 og 0, men han bidrar med noe langt viktigere; lagånd og en tilstedeværelse på sosiale medier. Inn mot pausen forsøker Vålerenga å snike seg avgårde, men 2-lineupen holder Nordberg i kampen – Didrik «Der Böse Junge», Andreas «Hvit Manute» og Bjå «Brain Drain» varter opp med hver sin toer. Når dommeren blåser for pause er stillingen 29-25 til Vålerenga 4, prinsessen er fortsatt på skuddhold! Nordberg-benken minner nå om kalkuner i hekkesesongen, for å roe dem ned forteller Matt «Jewmal Crawford» afrikanske ordtak. «Den hunden som har et ben, er alltid i fare» sier han med fattet blikk. En tåre kan observeres i øyekroken til Jonas «Ballbjørnen fra Berghain».

Tredje periode kastes igang og Nordberg 2 sender ballen hurtig rundt Vålerenga sitt flaccide soneforsvar, men når luken for skudd åpner seg så vil ikke ballen i nettet. Mirza «Skuddene fra Sarajevo» og Herman «Lil’ Swish» trekker opp teknisk perfekte skudd, men ballen går mer in-and-out enn selv det Pelle «The Rim Job» får til i løpet av en helg. Vålerenga rykker nå ifra, i et psykotisk øyeblikk forsøker Lars «The Ring Player» seg på en treer for å tette luken, men også den lurer seg ut av kurven. Vondt blir så til verre, en ny spiller innlemmes i Nordberg 2 Teknisk Feil Hall of Fame. Litt bakgrunn først: før alle Nordberg 2-kamper titrerer Bjørn «Brain Drain» nøye ut doser av PCP, en harmløs stimulant, til alle spillerne. Denne morgenen gjør han en grov feil foran abakusen; til tross for sin rubenesque figur består Andreas «Hvit Manute» primært av sunt plantefett. Dosen han får blir derfor alt for stor, og i et dissosiativt sinne sparker han til benken på vei av banen. Jonas får omsider tjoret han fast til benken med kjetting  og strips, men dommeren har ikke noe annet valg enn å blåse – Vålerenga rykker ytterligere ett poeng i fra.

Dette blir begynnelsen på slutten. Før siste periode står det 41-30 til Vålerenga på tavlen («tavla» på østkantsk, red.anm.). Så nært, men dog så fjernt. Matt «Jewmal Crawford» trekker opp de to dypeste treerne i Nordberg 2s historie i løpet av fjerde periode, men for hver gang Nordberg 2 penetrerer ringen blir de i tur penetrert tilbake neste angrep. Arket™ krøller seg sammen i frustrasjon, men hen har en siste mulighet: Greger «Bilbo Basketbaggins». Uheldigvis har han tatt på seg en sort kosedress og han sitter nå på fanget til Jesper «AirBnb Jordan» i sekretariatet. Kampen avsluttes med 55-43 til Vålerenga 4.

16709417_10158254059895051_498311282_o
Bjå hører på «Everybody Hurts».

Kampens Afrikapriser:

***** Afrikaprisen: Lars «The Ring Player». Har bitchet noe sykt om at han aldri får Afrikapriser lengre. Får pris denne gangen – ikke for bitching, men for 20 returer og hans begavelser på matpakkefronten. Er igjen enearving til Gjesvik-kosmetikkimperiet.

**** Kilimanjaro-prisen: Bjørn «Él Piano». For andre gang drainer han en bank-treer med sitt første touch på ballen. Glimrende rollespiller.

*** Mount Kenya-prisen: Matt «Jewmal Crawford». En undervurdert forsvarsspiller. Beveger seg med tyngdepunktet og hoftene til en sjøkreps, får stadig kloa i både løse og faste baller. To lange treere i siste periode.

** Rwenzori-prisen: Greger «Bilbo Basketbaggins». Han kom, han så, han sovnet.

* Fjellet-av-oregano-på-kjøkkenet-til-Café-Marienlyst-sin-ærespris: Herman «Lil’ Swish». Lager frokost og har fått så fint tregulv.

Stats:

16808834_10158159464200705_769374592_n

mm

Forfatter: Lars, Thomas og Andreas

Lars, Thomas og Andreas skriver om Nordberg 2. De har et brennende engasjement for Cleveland Cavaliers, Nordberg 2 og blogging, i den rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.