Asker storfavoritter etter overraskende spilleroverganger

Asker Aliens går all in for sesongen 2017/2018 ved å tiltrekke seg kjernen av fjorårets kongepokalvinnerlag.


Stian Emil Berg er tilbake fra USA med en master i business og markedsføring fra Nova Southeastern University i lomma. Det er to år siden Stian Emil spilte organisert basketball for NSU Sharks i NCAA Division II, men er klar for BLNO i år. Sesongen 2017/2018 spiller han for Asker Aliens.

Det kommer også den tidligere Centrum Tigers-spilleren Torgrim Sommerfeldt til å gjøre, og sannsynligvis tar han med seg Aksel Bolin og Anders Stien også. Trioen var forrige sesong en viktig del av kjernen til Centrum, og mye av grunnen til at laget tok hjem kongepokalen. Bolin ble kåret til finalens mest verdifulle spiller, og er en av BLNOs mest dominerende big guys.

Djo Loo Yele fortsetter også nok et år for Asker. I tillegg er det sannsynlig at klubben signerer en importspiller.

Espen Stien blir derimot ikke å se i Aliens-drakt den kommende sesongen. 30-åringen som har rekorden for flest poeng scoret i en enkeltkamp trapper ned for en sesong, men utelukker ikke et comeback til BLNO seinere.

Asker Aliens begynte allerede i fjor arbeidet med å bringe litt av 2000-tallets storhet tilbake til klubben. De siste årene har Asker vært helt i bunnen av BLNO når det gjelder antall tilskuere på hjemmekamper. Til vanlig spiller laget kampene sine i usentrale Vollen Idrettshall. I fjor spilte laget noen utvalgte hjemmekamper i Leikvollhallen. På sikt håper klubben å spille alle hjemmekampene sine der, noe de tror vil ha positiv effekt på publikumstallene.

Asker Aliens kommer potensielt til å ha et av de mest spennende lagene i BLNO den kommende sesongen, det hadde vært synd om ingen var der for å få det med seg.

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.