Stien: «Centrum Tigers har et samhold jeg ikke tror noen andre klubber i Norge har»

Jungeltigre. Fra venstre: Gunnar Nesbø, Magnus Midtvedt og Anders Stien. Foto: Astrid Sund og Tristan Troy Rasay. Redigering av Emil Orvik Kollstrøm.


Med ny hovedtrener, en stjerne som kommer tilbake, to landslagsspillere, en ung kjerne og en unik samholdskultur, skal laget jobbe seg opp mot toppen igjen etter en tøff sesong med sisteplass i BLNO.


På fredag kunngjorde klubben at de har signert Anders Stien, som hadde en historisk sesong med Asker Aliens 2017/18-sesongen.

«Det er en haug av faktorer som spiller inn ved et klubbytte. Hovedårsaken for valget å bytte vekk fra Asker var reisevei, jeg bor i byen og sykler ned til Vulkan på noen minutter», svarte Stien på spørsmål om hvorfor han nå slutter å spille for Asker Aliens. Klubben Stien velger i stedet er imidlertid ikke grunnet lang reisevei. «Hovedårsaken for å bytte til Centrum er ikke reisevei, men et samhold som jeg ikke tror noen andre klubber i Norge har. Det er spillere fra alle kulturer som når de møtes i hallen legger alt fra seg og blir en og samme kultur i Vulkanhallen.»

«For noen år siden var jeg med på å bygge opp en basketkultur der som jeg fortsatt står for, og vil fortsette med dette. Denne kulturen som starter i hallen strekker seg utenfor de fire veggene og man har et samhold som man skal lete lenge etter i norsk basket. Slikt samhold som man ‘MÅ’ ha for å jobbe for hverandre på trening og i kamp. Noe som etterhvert forhåpentligvis gir resultater. Jeg vet det kommer til å være en god blanding av ganske erfarne, noe erfarne og noe veldig ungt, som jeg tenker er en perfekt miks av erfarenhet på et lag.»

Back in burgundy?? 2018/2019

Et innlegg delt av Anders Stien (@andsti34)

«Vi har spillere som Johan Flaa som kan bli så god han bare vil om han fortsetter slik han startet da jeg var der for noen år siden, en spinkel liten gutt som første gang kom inn i hallen som en ingen visste hvem var, som tok til seg ting som en svamp, og tok store steg allerede første året han var der.»

Johan Flaa var en av favorittkandidatene til å bli kåret til Årets talent i BLNO forrige sesong. Han snittet 10 poeng, 2.9 returer og 2.1 assists. Han har også signert for en ny sesong med klubben.

«Ellers er det spillere som Mats Selboe og Jules Akvama som det bare er umulig å ikke like, snille som lam begge to, men backer ikke ned fra noen utfordringer de møter på banen. Jeg skal ikke gå gjennom alle spillere som jeg synes er flotte typer der, men poenget er at alle bringer noe til laget, om det er i form av produksjon på banen i kamper, holde kjemien i laget eller om det er en spiller som gir de som spiller mange minutter tøff kamp, som fører til utvikling på trening. Man kan lykkes med mange type spillegrupper i et lag, så jeg sier ikke at det vi har er perfekt, men jeg tror vi skal få satt sammen en spillergruppe som kan bli veldig bra!»

Mats Selboe som snittet 5.5 poeng, 3.7 returer og 2 assists har også signert ny kontrakt for den kommende sesongen.

Laget har i tillegg to spillere som er valgt ut til å representere Norge i San Marino fra 26. juni til 1. juli i FIBAs European Championship for Small Countries. Både Magnus Midtvedt (21.1 poeng, 6.5 returer, 2.8 assists) og Sander Rivø Aslesen (9.2 poeng, 4 returer, 1.7 assists) har signert for en ny sesong for Centrum, men det er usikkert om det blir EM-spill på Midtvedt grunnet en kneskade. Det er fire uker siden Midtvedt opererte menisken.

«Jeg er usikker på om jeg blir spilleklar i tide for San Marino, men er i hvert fall klar til sesongstart», sa Midtvedt.

Klubben kunngjorde også denne uka at de har fått ny hovedtrener. Gunnar Voigt Nesbø har vunnet 2 NM-titler med BLNO Kvinner (tidligere Kvinneligaen) sitt beste lag Ullern 56’ers. I tillegg er han hovedtrener for kvinnelandslaget som skal til Irland og spille i FIBAs European Championship for Small Countries. At Nesbø nå skal trene Centrum Tigers betyr ikke at han slutter å trene Ullern eller landslaget.

«Det blir nok travelt, samtidig som Centrum og Ullern har vært fleksible med tanke på å finne gode løsninger for å kunne holde treninger med begge lagene», sa Nesbø om hvordan det blir å balansere trenerjobbene. «I tillegg har Ståle Frey vært med meg som en mentor de siste to årene i Ullern, og vil nok bidra med støtte underveis hvis det skulle være spesielle behov.»

«Når det gjelder spillestil så er det jo fortsatt litt usikkerhet med tanke på spillerstall, og da er det litt vanskelig å si helt konkret hvordan man kan bruke spillerne best mulig », sa Nesbø om planene han har for Centrum Tigers den kommende sesongen. «Det er likevel et mål at Centrum skal spille basketball med høyt tempo og intensitet, en spillestil som jeg mener at fortsatt burde representere laget.»

«Vi ønsker å bygge opp laget igjen etter fjoråret og med Gunnar sin seriøsitet og struktur var han den som var mest ønsket», sa leder Ingri Beck Reithaug om valg av nye hovedtrener. «Det har vært viktig for klubben å vise at vi satser seriøst for å beholde spillere. Det har vært spesielt viktig for oss å beholde Magnus Midvedt, så vi har hatt en tett dialog med han i valg av trener.»

Nesbø erstatter Inge Kristiansen som har vært med klubben i 4 år.

«På grunn av ny familiesituasjon og lang reisevei har det vært usikkert om Inge skulle fortsette som hovedtrener for BLNO-laget vårt», sa Reithaug om Kristiansen. «Vi er veldig takknemlige for jobben han har gjort for klubben de siste fire årene, både med BLNO-laget og yngre lag. Vi håper å kunne beholde han i klubben selv om han ikke skal trene BLNO-laget, men vet at han har fått tilbud fra flere andre klubber.»

I neste uke (uke 25) møter klubben en annen aktuell spiller som kan gjøre en stor forskjell om vedkommende velger å signere med klubben.

«Vi har et par spillere til som vi ønsker å ha med. Vi vil ikke ha for mange nye, men vil gjerne beholde og bygge videre på mange av de yngre som var med forrige sesong», sa Reithaug om spillersigneringsplanene for resten av sommeren.

mm

Forfatter: Emil Orvik Kollstrøm

Emil Orvik Kollstrøm er grunnleggeren av Kurvball. Han er medlem av NTNUI Baskets styre som Markedsføringsansvarlig, og spiller for NTNUI Priests. Emil studerer Informatikk ved NTNU i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.