Moen: «Jeg håper jeg kan være et like bra forbilde som den forrige generasjonen med landslagsspillere var for meg»

Foto: fiba.basketball.


På veien hjem fra Irland og European Championship for Small Countries begynner skuffelsen over at vi ikke kommer hjem med medalje å avta. Det hjelper å tenke på hvor fantastisk den siste uken faktisk har vært.


Egentlig har de siste månedene med forberedelser til turneringen vært en etterlengtet opplevelse. Det er lenge siden jeg har hatt et sånt mål å jobbe mot, og selv om det har vært slitsomt, så har jeg hatt glede av hvert minutt med svette på parketten i Ørakerhallen. Varmen vi hadde i Oslo i mai og juni var heldigvis en fordel, ettersom den samme klamme lufta slo mot oss i Mardyke Arena da vi ankom Cork. Vi følte oss raskt hjemme der.

De irske spillerne følte seg nok mer hjemme, men de kjente antakeligvis også på presset da vi gikk inn i en fullsatt grønn arena i vår første kamp i turneringen. Men Norge hadde også noen dedikerte fans på tribunen, og mange som har fulgt med på streamingen! Jeg vil benytte sjansen til å takke for støtten vi har fått av våre fans som tok turen til Cork, og en ekstra takk til de personene som har sørget for at vi i det hele tatt kunne spille med Norge på drakta igjen (særlig Hans Erik Johnsen, som også har dukket opp på treninger og virkelig motivert oss!)

Det var så utrolig deilig å vinne mot Irland i åpningskampen! I noen år nå har jeg, i forbindelse med mer fokus på mental trening, skapt en vane med å skrive ned hva jeg følte – en beskrivelse av hva som gjorde at jeg følte meg så bra som etter for eksempel denne kampen mot Irland. Den gode følelsen jeg har når det går bra, er den jeg ønsker å huske for å kunne finne den igjen neste gang. Det høres kanskje rart ut; men poenget mitt er at da jeg leste det jeg har skrevet den siste uken, er det å vite at vi har så mange som følger med, tror og heier på oss utrolig viktig, og det betyr mye når jeg er ute på banen.

Vinnerviljen i laget ble vist i de to comebackene vi hadde mot både Irland og Kypros. Det var litt kult å høre at Kypros ikke turte å spise middag med oss etter kampen.

Det var selvfølgelig skuffende å tape de siste kampene som vi gjorde, men jeg syns aldri vi slutter å kjempe. Danmark, som endte med å vinne turneringen, har et veldig bra lag. Selv om vi hater å tape mot dem, så får vi ta lærdom av det de har klart å bygge opp på kort tid.

Dette norske laget har vært utrolig bra med tanke på å støtte hverandre og plukke hverandre opp. Coachene Gunnar og Ståle er et veldig bra team! Ingvild Paur og Nanna Sands bidrag under oppkjøringen har også vært verdifullt. Nicholas Phillip savnet vi med en gang han måtte hjem til familien etter seieren mot Kypros. Jeg er kjempetakknemlig for hans entusiasme og hjelp helt fra vi satte i gang med landslaget igjen. Vi var så heldige å ha med manuellterapeut Lene Eide til Cork, som i tillegg til å gjøre magi med diverse skader, har vært en fryd å ha med i gruppa.

Jeg har ingen problemer med at denne uken tar mange av mine feriedager, når det sosialt har vært så kult å være på tur. Det er umulig å ikke bli i godt humør med denne gjengen rundt seg. Og når maten til arrangøren har vært bra, så er det ikke mye å klage på – utenom dommerne iblant.

Det jeg sa til laget siste dagen, vil jeg også si til alle unge spillere i Norge: Siste gang jeg spilte landskamp i Irland, for veldig mange år siden, var jeg rookie og glad jeg kom på banen i det hele tatt. Det er så fint å nå kunne være en av dem jeg selv så opp til den gang da. Jeg håper jeg kan være et like bra forbilde som den forrige generasjonen med landslagsspillere var for meg, og at jeg kan fortsette å dele mine erfaringer med alle de unge som vil vise at dere er bedre enn meg i årene framover. Jeg håper dere blir like motivert som meg til å fortsette å utvikle dere selv som basketspillere. Å representere Norge internasjonalt er noe dere garantert har lyst til å oppleve, og jeg har aldri angret på de ekstra treningstimene som måtte til for å komme hit.


Send en mail til post@kurvball.no for å fortelle hva du vil lese mer om eller om du har tips til en sak.

Følg oss på Twitter for å få oppdateringer og nyheter rett inn i feeden din. Vi følger og diskuterer både landslag og BLNO-kamper:

mm

Forfatter: Tina Stenerud Moen

Tina Stenerud Moen er landslagets mest rutinerte spiller med nesten 60 kamper for Norge. Hun spiller i den svenske toppligaen for Alvik Basket og har tidligere vunnet flere NM-gull med Ullern.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.