Om Kurvball

Norsk basketball har lenge slitt med å formidle nyheter. Mange i basketmiljøet er misfornøyde med hvordan både mer lokale basketnyheter blir formidlet (eller mangelen på formidling), men også hvordan nyheter fra hvordan norsk basket gjør det i utlandet (norske spillere og trenere internasjonalt på proffnivå og collegenivå, landslag, norske klubber i utenlandske cupper osv.).

Mange føler at det ikke står på nyhetsmangel, men heller på rapportering og dokumentering av de. Forbundet (NBBF) blir ofte pekt ut som syndebukk, og får mye tyn for at de ikke er tilstede der ting skjer. Det er kanskje ikke helt rettferdig å gi forbundet så mye tyn, ettersom de ikke har en så stor medieavdeling. Dessuten er det kanskje ikke egentlig helt heldig at forbundet står for nyhetsrapporteringen. Burde ikke det være en uavhengig part som har den rollen? Den amerikanske proffbasketball-ligaen (NBA) har en avtale med selskapet Turner Sports (underavdeling av Turner Broadcasting System) som står for nyheter og det meste mediarelaterte.

Rekk opp hånden de som tror at NBBF kommer til å bruke masse penger på å ansette et medieselskap til å håndtere de nyhetene vi savner. Ingen? Nei, hvis en skal få noe til så må’n gjørra re sjæl! Om man skal få en uavhengig og bra nyhetsrapportering må man ha folk som er der det skjer og som er villig til å skrive om det. En felles plattform for publisering av nyheter vil gjøre det lettere å få variert og interessant stoff fra alle de forskjellige nivåene og aspektene ved norsk basketball. Det finnes noen gode, norske basketblogger, men ikke et skikkelig sted hvor saker forfattet av forskjellige skribenter er samlet. Målet til Kurvball.no er å være et nettsted du kan gå inn på for å oppdatere deg på det siste innen norsk basketball – nyheter som dukker opp raskt og ikke dagesvis for seint. På sikt er det også et mål å få lagt ut videoer med høydepunkter fra BLNO- og KL-kamper kjapt etter kampslutt. De fleste BLNO-lag filmer kampene sine allerede, så det burde være mulig å få til en effektiv og bra løsning på dette også.

Er du der det skjer i norsk basketball? Kunne du tenke deg å skrive saker for kurvball.no, og/eller fotografere? I starten er dette på frivillig basis – en dugnad for å levere nyheter til basket-Norge, men målet er å kunne generere inntekter sånn at bidragsytere kan betales for sine bidrag. Om du kan tenke deg å skrive saker/fotografere/filme for Kurvball sender du en mail til post [krøllalfa] kurvball [punktum] no. Hvis du vet om noen som burde bli med på noe sånt så kan du jo foreslå det for vedkommende og linke til kurvball.no. Det vil også være behov for redaktører som kan se gjennom tekstene før de publiseres for å sikre gode tekster og godt språk, på både nynorsk og bokmål.

Jeg heter Emil Orvik Kollstrøm, studerer Informatikk ved NTNU og har tenkt til å utvikle publiseringssystemet til Kurvball. Det endelige systemet kommer ikke til å være på plass med det første, men vi trenger nyheter og vi trenger dem nå, så midlertidige løsninger får duge enn så lenge. Hvis du har noen ideer om hvordan man kan finansiere design av logo, hosting osv., så tar jeg gjerne imot tips til sånt også!

Hvis du lurer på bakgrunnen til navnet så kan du lese om det her: http://www.kurvball.no/2016/07/27/navnet-kurvball/